Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Ardbeg Chopper op zondag 5 juni @ Jurgen’s Whiskyhuis

Aankondigingen Posted on wo, juni 01, 2011 15:15

DE ULTIEME MALT WHISKY GAAT DE BAAN OP
Ardbeg Chopper toert door Europa

Ardbeg Islay Single Malt-whisky kiest deze zomer voor ronkende motoren en toert door Europa met de Ardbeg Chopper – een op maat gemaakte motor van Amerikaanse cultfabrikant Orange County Cycles. Dit beest, dat tot 200 km per uur haalt, begint zijn Europese tour in juni 2011 in België.

Ardbeg bestaat al sinds 1815 en belichaamt de ongetemde geest van het ruige Schotse eiland Islay waar de whisky geproduceerd wordt. In 1997 werd Ardbeg overgekocht door de Glenmorangie Company en sindsdien ontwikkelde het merk een passie voor memorabele rokerige complexe smaken. In 2008, 2009 en 2010 werd Ardbeg door Jim’s Murray’s Whisky Bible verkozen tot beste Schotse Whisky ter wereld.

De Ardbeg Chopper-motor is de ultieme belichaming van Ardbeg – groot, wild en ongetemd. De Chopper is absoluut uniek: hij werd volledig met de hand ontworpen, gebouwd en geschilderd in Upstate New York. De Europese lancering volgt op een heel succesvolle tour door de VS in 2010.

De Chopper zal in juni halt houden bij bars, whiskyhandelaars en festivals in België, met slechts één doel: de wereld kennis laten maken met de sensationele whisky van Ardbeg. Fans van de Ultimate Islay Single Malt worden aangemoedigd om de bekroonde Ardbeg 10 Years Old te komen proeven, om mee te genieten van de ongetemde schoonheid van de Chopper en om te poseren voor een foto. Bovendien kan iedereen die de whisky komt proeven zich ook aansluiten bij het Ardbeg Committee, de wereldwijde fanclub van Ardbeg die 60.000 leden in 120 landen telt. Leden krijgen toegang tot een hele reeks exclusieve whisky’s en aanbiedingen.

De Ardbeg Chopper houdt op Zondag 5 juni 2011 tussen 14u30 en 17u30 halt bij Jurgen’s Whiskyhuis te Zottegem.Verantwoord drinken

Ardbeg en The Glenmorangie Company pleiten voor een verantwoord drinkgedrag en raden drinkers aan met mate te genieten van Ardbeg, conform de dagelijkse aanbevelingen voor alcoholgebruik, en om nooit te drinken en te rijden.

Over Ardbeg
Ardbeg gaat er prat op de ‘Ultimate Islay Malt Whisky’ te zijn. Ardbeg, dat opgericht werd in 1815, wordt door kenners over de hele wereld geprezen als de meest turfachtige, rokerige en complexe van alle moutwhisky’s van Islay. Ondanks zijn rokerige karakter staat Ardbeg bekend om zijn heerlijke zoetheid, een fenomeen dat ondertussen lieflijk ‘de turfachtige paradox’ genoemd wordt.

Tijdens de jaren 1980 en 1990 kreeg Ardbeg te kampen met een onzekere toekomst en pas toen het merk in 1997 overgenomen werd door The Glenmorangie Company, was de distilleerderij gered van de ondergang. Vandaag kent het merk een groot succes en vormt Ardbeg een heuse niche waarin de cult malt whisky kan rekenen op een schare gepassioneerde fans.

Ardbeg werd drie jaar op rij verkozen tot de beste Schotse whisky van het jaar door Jim Murray’s Whisky Bible.Opendeurdagen bij Jurgen’s Whiskyhuis

Whisky Shops Posted on di, mei 31, 2011 09:22

Beste whiskyliefhebbers,

Van donderdag 02/06/2011 tem. zondag 05/06/2011 zijn het opendeurdagen bij Jurgen’s Whiskyhuis. Er zullen meer dan 100 spirits te proeven zijn, de meeste zullen gratis zijn en voor de exclusievere zal er een kleine vergoeding gevraagd worden.

Wij voorzien ook een korting op alle 1000 bottelingen aanwezig in onze winkel en een dubbele korting op alle bottelingen van A. Dewar Rattray & James MacArthurs.

Een ideaal cadeau voor vaderdag of moment om uw collectie/assortiment uit te breiden.

Jurgen’s Whiskyhuis
Gaverland 70
9620 Zottegem
www.whiskyhuis.be
info@whiskyhuis.be
0497/259693Jurgen’s Whisky Sample list

Whisky Shops Posted on vr, december 31, 2010 13:19

Beste Whisky vrienden,

Zoals velen onder jullie reeds weten bieden wij al geruime tijd samples aan via Jurgen’s Whiskyhuis, maar wegens tijdsgebrek en geen inventarisatie van de 400 open flessen werden er de laatse maanden maar weinig nieuwigheden toegevoegd.

In Jurgen’s Whiskyhuis is het altijd open-flessen dag smiley

Maar nu Jurgen’s Whiskyhuis in 2011 full-time met whisky zal bezig zijn, zullen wij voor nog wat verassingen en activiteiten zorgen.

Maar zoals op facebook reeds enkele weken geleden aangekondigd, ging ik deze in december inventariseren en ook nog in 2010 aanbieden, wat mij ook gelukt is.

Hieronder kunt u onze volledige samplelijst terugvinden.
Die vanaf heden dagelijks zal ge-updated en aangevuld worden.

Bestellen kan momenteel vrij eenvoudig door gewoon een email te sturen naar
info@whiskyhuis.be met de vermelding van uw contactgegevens, de code en
het aantal stuks.

In de loop van Januari zal het ook mogelijk zijn om deze via de website aan te kopen.

Ook wensen wij jullie een gelukkig 2011.

Jurgen’s WhiskyhuisWhisky-festival voor Independent Bottlers

Events Posted on zo, augustus 22, 2010 14:24

Beste Whiskyliefhebbers,

Hou 1,2 en 3 oktober 2010 zeker vrij in uw agenda.
Graag kondigen wij u de komst aan van het allereerste festival uitsluitend voor ‘Onafhankelijke Bottelaars’.

Dit event vindt plaats in het ‘Autoworld’ museum, Jubelpark 11 te Brussel.
Gedurende dit weekend zijn er verschillende bottelingen te proeven van
bijna alle onafhankelijke bottelaars, u door de importeur of onszelf aangeboden.

Tijdens het degusteren van uw whisky, kunt u ook even wegdromen tussen de oude bolides van het ‘Autoworld’ museum.

Een dagticket kost 20 euro in voorverkoop en 25 euro aan de kassa (inbegrepen zijn uw glas/enkele drams en de toegang tot het museum) of 50 euro voor een weekend-ticket (vrijdag, zaterdag en zondag)

Tickets zijn te verkrijgen via uw speciaalzaak, een e-mail naar info@whisky-festival.be , via de website www.whisky-festival.be en bij Jurgen’s Whiskyhuis.

Voor de eerste 100 snelle beslissers hebben we nog een kleine attentie
voorzien, dus snel zijn is de boodschap.Verslag Whiskybattle Springbank vs. Arran

Events Posted on ma, juni 21, 2010 22:48

Na onze succesvolle Malts of Scotland degustatie met Luc Timmermans in maart, gooiden we het deze keer over een andere boeg. We kozen voor een West Coast Whisky Battle en dit olv. 2 Schotse dames nl. Jenny Karlsson van Springbank en Louisa Young van Arran, die ons op vrijdag 04/06/2010 kennis lieten maken met hun nieuwe producten.

De opkomst was opnieuw talrijk, waardoor deze opnieuw vroegtijdig uitverkocht was. Voor het eerst mochten wij enkele Nederlanders verwelkomen die voor deze degustatie speciaal de trip hebben gemaakt.

De line-up voor deze ‘West Coast Whisky Battle’ van The Hebridean Whisky Society was als volgt :

Springbank CV 46% vs Arran 10y 40% (1-0)
Springbank 12y CS vs Arran Single Sherry Cask (1-1)
Springbank Claret Wood vs Arran Rowan Tree (2-1)

Love – game voor de Springbank Claret Wood

Springbank 18y vs Arran 14y (3-1)

Om het geheel verder af te werken werden er zoals gewoonlijk aan de deelnemers nog enkele hapjes aangeboden. De keuze voor deze avond viel op :

– Mediterraanse Crostini toastjes met Tonijn-, Krab- en Zalmsalade.
– Terrine Rivierkreeftjes met Whisky.
– Tijgergarnalen met staart en gerookte makreelfilet met paprika, cocktailtomaat, rucola en tuinkers
– After-Dinner Magnum ijsje

Op het einde van de tasting werd er een rangschikking opgemaakt van de beste whisky, welke tot stand gekomen is volgens de persoonlijke top 3 van elke deelnemer.

De rangschikking was als volgt :

1) Springbank 18y (60 ptn)

2) Springbank Claret Wood (52 ptn)

3) Arran 14y (41 ptn)

4) Arran Sherry (18 ptn)

5) Springbank 12y CS (12 ptn)

6) Springbank CV (7 ptn)

7) Arran 10y (3 ptn)

8) Arran Rowan Tree (3 ptn)

Wij bedankten Jenny en Louisa voor deze schitterende avond met een fles Oud Zottegems bier.
Hopelijk vonden ze dit lekker en komen ze snel nog eens terug.

Tevens bedankt aan alle deelnemers voor hun talrijke opkomst bij deze zomerse temperaturen.

Hopelijk mogen we jullie allen terug verwelkomen op één van onze volgende activiteiten.
Hou tevens onze website www.hebrideanwhiskyclub.be in het oog of schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief dmv. een email te sturen naar info@ hebrideanwhiskyclub.be .West Coast Whisky Battle op 04/06/2010

Events Posted on di, mei 11, 2010 20:22

Beste Whiskyliefhebbers,

Op vrijdag 04/06/2010 organiseert Jurgen’s Whiskyhuis een West Coast Whisky battle
olv. Louisa Young van Arran en Jenny Karlsson van Springbank.

Ja, U leest het goed, zowel Louisa Young als Jenny Karlsson komen beide naar Zottegem om ons een onvergetelijke avond te bezorgen.

Aangezien een battle met 7 whisky?s moeilijk is hebben we deze keer voor 8 whisky’s gekozen en zoals gewoonlijk zullen er tussendoor terug enkele hapjes voorzien worden.

Mis dit evenement niet want de plaatsen zijn beperkt.

De deelnameprijs bedraagt 25 euro voor leden van The Hebridean Whiskyclub en 30 euro voor niet-leden. Inschrijven kan rechtstreeks in onze winkel, gelegen in het Gaverland 70 te 9620 Zottegem of via een overschrijving op het rekeningnummer 979-5301098-53 met vermelding van whisky battle + uw naam. Meer info te verkrijgen via
info@hebrideanwhiskyclub.be of via info@whiskyhuis.be .

Locatie : Ontmoetingcentrum Godveerdegem, Tweekerkenstraat 185 te 9620 Zottegem

Hopelijk mogen wij jullie talrijk verwelkomen.

Met vriendelijke groeten,

Jurgen Van De WieleWhisky for WK 2010

Whisky Talk Posted on vr, maart 19, 2010 14:47

Drankenfirma Pernod Ricard heeft aangekondigd een whisky vernoemd naar Ji-sung Park op de Zuid-Koreaanse markt te brengen in de aanloop naar het WK in Zuid-Afrika.

Park, Zuid-Koreaan in loondienst van Manchester United, is een zeer grote ster in zijn land, alsook het feit dat Zuid-Koreanen bekend staan als whisky-liefhebbers .

“Met het oog op het WK is dit voor de fans de perfecte combinatie”, aldus een verklaring van Pernod Ricard.

In de aanloop naar het WK van 2002 maakte Park reeds reclame voor een Zuid-Koreaans biermerk.Oudste Single Malt Whisky

Aankondigingen Posted on za, maart 13, 2010 00:26

Op 12 maart werd in het Schotse Edinburgh de oudste single malt whisky gepresenteerd nl. een 70 jarige Mortlach van Gordon & Macphail.

Op 15 oktober 1938 stond John Urquhart aan de wieg van de Mortlach 70 Years Old Speyside Single Malt Whisky, die hij liet rijpen in een Spaans eikenhouten sherryvat. Zijn achterkleinkinderen maken nog steeds whisky, en besloten de drank nu te bottelen in speciale flessen in de vorm van een druppel met zilveren dop.

Van dit exemplaar zijn er amper 54 flessen van 0,7 liter en 162 flesjes van 0,2 liter die respectievelijk 11 000 en 2 750 euro moeten opleveren.Malts of Scotland by Luc Timmermans op 19/03/2010

Events Posted on di, maart 02, 2010 21:55

Op vrijdag 19/03/2010 om 20u is er een Malts of Scotland olv. Luc Timmermans

De line-up voor deze avond is :

Ben Nevis 1996/2010, 57,10%, Sherry Hogshead, cask 1466, 258 bts
Littlemill 1990/2010, 54,3% Bourbon Barrel, cask 915, 142 bts
Glen Keith 1990/2010, 52,1% Bourbon Barrel, cask 13678, 232 bts
Macduff 1984/2009 54,90% Bourbon Cask, 120bts (Thosop Import)
Port Charlotte 2001/2010, 61,6%, Sherry Hogshead, cask 833, 336 bts
Clynelish 1982/2010 51,5% Bourbon Hogshead, # 5895, 263 bts

Glen Keith, Littlemill, Macduff en Port Charlotte klinken jullie misschien niet direct bekend in de oren, maar deze zeldzame pareltjes zijn zeker de moeite waard. Zoals gewoonlijk zullen wij ook enkele kleine hapjes voorzien.

De deelnameprijs bedraagt 25 euro voor leden en 30 euro voor niet-leden. Inschrijven kan rechtstreeks in onze winkel, gelegen in het Gaverland 70 te 9620 Zottegem of via een overschrijving op het rekeningnummer 979-5301098-53 met vermelding van tasting MOS + uw naam. De plaatsen zijn beperkt. Meer info te verkrijgen via info@hebrideanwhiskyclub.be of via info@whiskyhuis.be.

Als locatie hebben we gekozen voor t’Meileken, gelegen op het Stationsplein van Zottegem en is dus ook heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Café Meileken, Stationsplein 9 te 9620 Zottegem. Deuren open vanaf 19u45Cooley tasting Hebridean Whiskyclub ism. Jurgen’s Whiskyhuis

Events Posted on zo, februari 14, 2010 18:04

Na onze geslaagde leden – tasting, kregen we nu de opportuniteit om een Cooley tasting vast te leggen. Niet zomaar een Ierse tasting, want het was Linda Khalfi, de Brand Ambassador van Cooley distillery, die ons op vrijdag 12 februari een schitterende avond zou bezorgen.

Ondanks het feit dat het voor de meeste deelnemers een 1ste echte kennismaking was met wat Ierland ons te bieden heeft, was dit toch voor iedereen een fantastische ervaring.

De line-up voor deze avond was als volgt :

Kilbeggan – Locke’s 8y – Greenore 15y – Tyrconnel Madeira 10y – Tyrconnel Ambassador 1992 16y – Connemara Sherry – Connemara Ambassador 2001 8y

Om het geheel verder af te werken werden er zoals gewoonlijk aan de deelnemers nog enkele hapjes aangeboden. De keuze voor deze avond viel op :

– kreeftensoep met bieslook
– degustatiebordje met krisprolls vergezeld van Ierse zalm met dille, heilbot en een olijfje omringt met anjovis
– dessertbordje met christmas pudding, orangettes en whisky fudges

Het selecteren van de beste whisky van de avond was niet eenvoudig. Aangezien er een gelijke stand was voor de 1ste plaats was het aantal nummer 1 stemmen doorslaggevend.

De rangschikking was als volgt :

1) Tyrconnel Ambassador 1992 16y (26 ptn)
2) Connemara Sherry (26 ptn)
3) Connemara Ambassador 2001 8y (16 ptn)
4) Tyrconnel Madeira 10y
5) Locke’s 8y
6) Kilbeggan
7) Greenore 15y

Met fles Oud Zottegems bier als aandenken wensen wij Linda te bedanken voor deze geslaagde uiteenzetting.

Bedankt aan alle deelnemers.
Hopelijk mogen we jullie allen terug verwelkomen op één van onze volgende activiteiten.
Hou onze website www.hebrideanwhiskyclub.be en www.whiskyhuis.be in het oog.