Brouwerij: BrewDog
Regio: Schotland
Fles: BrewDog Puppet Master, West Coast IPA, 440ml
Kleur: blond
ABV: 6.5%

Democracy for Dummies

Voor mijn tiende ontmoeting met deze Schotse, eigenzinnige en ondertussen bijzonder grote brouwerij, geniet ik van de BrewDog Puppet Master, een West Coast IPA. Het verschil met een klassieke IPA is dat bij deze Amerikaanse variant gebruikt wordt gemaakt van een dubbele portie hoppen (in dit geval Columbus, Citra, Simcoe en Azacca), waardoor er flink wat citrus en dennenappels verschijnen. Hij schenkt een troebel blond met een mooie witte kraag die heel lang overeind blijft.

Heerlijk frisse neus op citroen, hars en vooral pompelmoes. Nog wat zoete mout op de achtergrond, maar dit is vooral erg fruitig met een mooi, licht bittertje. Ik kan me amper bedwingen om een flinke slok te nemen.

Op smaak kan hij de belofte van de neus niet helemaal waarmaken, helaas. Lekker, versta me niet verkeerd, maar een pak minder intens dat de neus aankondigde. Het bittertje is netjes (de pit van een pompelmoes, zeg maar), maar de fruitigheid is wat underwhelming. De hint van citrusfruit en ook wat steenfruit (vooral perzik, dan) is erg zacht en je moet er wat naar zoeken.

De finish is dan weer best aangenaam, met een mooie balans tussen het zoete fruit enerzijds en een hoppig bittertje anderzijds.

Democracy for Dummies, staat er nog op het blik te lezen. Dat is een knipoog naar de naam van het bier, natuurlijk, maar verder heeft het voor mij weinig betekenis. Bedankt, Rik, voor dit aangename biertje.

Geproefd door Mark Dermul op 20-10-2023