Brouwerij: Devils Backbone Brewery Company
Regio: USA
Fles: Devils Backbone Heavenly Trip Juicy IPA
Kleur: goudblond
ABV: 7%

Licht

Kom, we doen er nog eentje van de Amerikaanse Devils Backbone Brewery Company, met dank aan mijn Amerikaanse vriend John. Voor deze IPA werd gebruik gemaakt van de mouten Pilsner, Golden Naked Oats, Carahell, Acidulated Malt en Carafa Special 2, terwijl de hoppen van dienst Simcoe, Hallertau Blanc, Citra en Mosaic zijn. De naam doet vermoeden dat we een smaakbommetje gepresenteerd gaan krijgen. Deze Heavenly Trip Juicy IPA zit op 7% ABV en schenkt goudblond met een witte kraag die relatief snel oplost.

De neus is een feest! Allerhande tropisch fruit met perzik, ananas en mango op kop, gevolgd door toetsen van banaan, abrikoos en kruisbes. Een zachte hint van honing en karamel maken hem verrassend zoet. Dit is plezant.

Goeie carbonatie, waardoor hij een tikkeltje danst op de tong. De body is verfrissend licht. Op smaak is het iets minder tropisch dan op de neus en krijg ik iets van Ice Tea, gevolgd door een snoeperige toets die me aan Supermanlogos doet denken. Tja, da’s de smaak van abrikozen en suiker, hé, Mark. Inderdaad, ik weet het. My bad. Net een tikkeltje te licht om echt te bekoren.

Afdronk? Welke afdronk? Dit is weg voor je het weet, zo licht is deze IPA.

De body is net wat te licht om deze memorabel te noemen, maar qua smaak zit het wel goed. Thanks, John!

Geproefd door Mark Dermul op 06-01-2024