Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: Sierra Nevada Brewing Hazy Little Thing IPA

Tasting Notes Posted on 20/04/2024 16:30

Brouwerij: Sierra Nevada Brewing Co.
Regio: USA
Fles: Sierra Nevada Brewing Hazy Little Thing IPA
Kleur: blond
ABV: 6.7%

Dennenhars

Ken Grossman begon zelf te brouwen in 1980 en opende niet veel later The Home Brew Shop in Chico, California – waar nu de Sierra Nevada Brewing Company staat, een heuse brouwerij. Een tweede – met dezelfde naam – is te vinden aan de andere kant van de States, namelijk in Mills River, North Carolina. De naam is afkomstig van Ken’s meest geliefde vakantiebestemming. Ze hebben ondertussen een erg uitgebreide range aan bieren en dit is er zo eentje, meegebracht uit de States door mijn goeie vriend John. De Hazy Little Thing schenkt, zoals de naam doet vermoeden, bijzonder troebel – want ongefilterd – maar met een mooie spierwitte kraag.

Op de neus krijg ik hints van tropisch fruit (pompelmoes en ananas) en dennenhars. Vooral dat laatste, zelfs, wat ik een beetje verrassend vind.

Dat zet zich mooi door op smaak, die vol en sappig is, met een intens hopkarakter. Flink wat bitterheid, zonder agressief te worden, waardoor dit gevaarlijk vlot naar binnen gaat. Maar… het moet gezegd: hij is niet zo heel erg smaakvol. Het is allemaal wat aan de lichte kant. Een beetje ijl, zeg maar, zoals de lucht op de toppen van de Sierra Nevada.

De afdronk is fris en zacht drogend met nog een hint van pompelmoes.

Frisse doordrinker die blijkbaar ook in onze contreien te vinden is, maar ik moet bekennen dat ik interessantere IPA’s kan kopen bij ons. Thanks again, John!

Geproefd door Mark Dermul op 07-01-2024Bier: Devils Backbone Heavenly Trip Juicy IPA

Tasting Notes Posted on 20/04/2024 06:30

Brouwerij: Devils Backbone Brewery Company
Regio: USA
Fles: Devils Backbone Heavenly Trip Juicy IPA
Kleur: goudblond
ABV: 7%

Licht

Kom, we doen er nog eentje van de Amerikaanse Devils Backbone Brewery Company, met dank aan mijn Amerikaanse vriend John. Voor deze IPA werd gebruik gemaakt van de mouten Pilsner, Golden Naked Oats, Carahell, Acidulated Malt en Carafa Special 2, terwijl de hoppen van dienst Simcoe, Hallertau Blanc, Citra en Mosaic zijn. De naam doet vermoeden dat we een smaakbommetje gepresenteerd gaan krijgen. Deze Heavenly Trip Juicy IPA zit op 7% ABV en schenkt goudblond met een witte kraag die relatief snel oplost.

De neus is een feest! Allerhande tropisch fruit met perzik, ananas en mango op kop, gevolgd door toetsen van banaan, abrikoos en kruisbes. Een zachte hint van honing en karamel maken hem verrassend zoet. Dit is plezant.

Goeie carbonatie, waardoor hij een tikkeltje danst op de tong. De body is verfrissend licht. Op smaak is het iets minder tropisch dan op de neus en krijg ik iets van Ice Tea, gevolgd door een snoeperige toets die me aan Supermanlogos doet denken. Tja, da’s de smaak van abrikozen en suiker, hé, Mark. Inderdaad, ik weet het. My bad. Net een tikkeltje te licht om echt te bekoren.

Afdronk? Welke afdronk? Dit is weg voor je het weet, zo licht is deze IPA.

De body is net wat te licht om deze memorabel te noemen, maar qua smaak zit het wel goed. Thanks, John!

Geproefd door Mark Dermul op 06-01-2024