Brouwerij: Sierra Nevada Brewing Co.
Regio: USA
Fles: Sierra Nevada Brewing Hazy Little Thing IPA
Kleur: blond
ABV: 6.7%

Dennenhars

Ken Grossman begon zelf te brouwen in 1980 en opende niet veel later The Home Brew Shop in Chico, California – waar nu de Sierra Nevada Brewing Company staat, een heuse brouwerij. Een tweede – met dezelfde naam – is te vinden aan de andere kant van de States, namelijk in Mills River, North Carolina. De naam is afkomstig van Ken’s meest geliefde vakantiebestemming. Ze hebben ondertussen een erg uitgebreide range aan bieren en dit is er zo eentje, meegebracht uit de States door mijn goeie vriend John. De Hazy Little Thing schenkt, zoals de naam doet vermoeden, bijzonder troebel – want ongefilterd – maar met een mooie spierwitte kraag.

Op de neus krijg ik hints van tropisch fruit (pompelmoes en ananas) en dennenhars. Vooral dat laatste, zelfs, wat ik een beetje verrassend vind.

Dat zet zich mooi door op smaak, die vol en sappig is, met een intens hopkarakter. Flink wat bitterheid, zonder agressief te worden, waardoor dit gevaarlijk vlot naar binnen gaat. Maar… het moet gezegd: hij is niet zo heel erg smaakvol. Het is allemaal wat aan de lichte kant. Een beetje ijl, zeg maar, zoals de lucht op de toppen van de Sierra Nevada.

De afdronk is fris en zacht drogend met nog een hint van pompelmoes.

Frisse doordrinker die blijkbaar ook in onze contreien te vinden is, maar ik moet bekennen dat ik interessantere IPA’s kan kopen bij ons. Thanks again, John!

Geproefd door Mark Dermul op 07-01-2024