Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Highland Park lanceert nieuwe duty free range

Aankondigingen Posted on 19/03/2010 18:52

(press release van Highland Park dd 18/03/2010)

Highland Park, die verkozen werd tot Best Spirit in the World, brengt tegelijkertijd 4 nieuwe whisky’s op de markt, in het global travel retail segement (zeg maar ‘duty free shops’). Naar de nieuwe expressies van Highland Park wordt altijd zeer uitgekeken door zowel de handelaars als de whiskyliefhebbers, maar de lancering van een volledige range is zelfs voor deze distilleerderij op Orkney een primeur. De Vintage Edition range zal in beginsel bestaan uit vier Highland Park single malt whisky’s gedistilleerd in 1998, 1994, 1990 en 1973.

Volgens Max McFarlane, Whisky Maker: ‘Het startpunt van deze range was onze rijpende stock. We zochten sherry casks uit die de verschillende dimensies – van zoete honing tot aromotische turf – van onze klassieke Highland Park whisky in de verf kon zetten. Ik ben verheugd dat ik verschillende vintages kon identificeren met exceptionele vaten.’

Het verschil in de expressies ligt in de mate waarin First-fill of refill Europese en Amerikaanse eiken sherryvaten werden gebruikt. De 1998 en 1990 Vintages benadrukken de rokerige toetsen, terwijl de 1994 en de 1973 eerder de zoetere karaktertrekken zullen bevatten.

Jason Craig, Global Controller van Highland Park, voegde daar nog aan toe: ‘Global Travel Retail is voor ons fenomenaal belangrijk, met een groei van 88% in de laatste vijf jaar. Ik ben er van overtuigd dat deze fantastische nieuwe range ons in staat zal stellen de dynamische performance via dit kanaal verder te zetten en onze positie al ’s werelds meest gerespecteerde single malt verder uit te bouwen.’

De flessen zullen normaliter vanaf april/mei 2010 beschikbaar zijn tegen deze aanbevolen prijzen:
1998 (100cl): 46 EUR
1994 (70cl): 65 EUR
1990 (70cl): 99 EUR
1973 (70cl): 750 EUR

(einde persbericht)

Ik ga deze zomer met de vlieger op reis en zal dus zeker uitkijken naar deze nieuwe whisky’s van Highland Park.



Whisky for WK 2010

Whisky Talk Posted on 19/03/2010 14:47

Drankenfirma Pernod Ricard heeft aangekondigd een whisky vernoemd naar Ji-sung Park op de Zuid-Koreaanse markt te brengen in de aanloop naar het WK in Zuid-Afrika.

Park, Zuid-Koreaan in loondienst van Manchester United, is een zeer grote ster in zijn land, alsook het feit dat Zuid-Koreanen bekend staan als whisky-liefhebbers .

“Met het oog op het WK is dit voor de fans de perfecte combinatie”, aldus een verklaring van Pernod Ricard.

In de aanloop naar het WK van 2002 maakte Park reeds reclame voor een Zuid-Koreaans biermerk.