DE ULTIEME MALT WHISKY GAAT DE BAAN OP
Ardbeg Chopper toert door Europa

Ardbeg Islay Single Malt-whisky kiest deze zomer voor ronkende motoren en toert door Europa met de Ardbeg Chopper – een op maat gemaakte motor van Amerikaanse cultfabrikant Orange County Cycles. Dit beest, dat tot 200 km per uur haalt, begint zijn Europese tour in juni 2011 in België.

Ardbeg bestaat al sinds 1815 en belichaamt de ongetemde geest van het ruige Schotse eiland Islay waar de whisky geproduceerd wordt. In 1997 werd Ardbeg overgekocht door de Glenmorangie Company en sindsdien ontwikkelde het merk een passie voor memorabele rokerige complexe smaken. In 2008, 2009 en 2010 werd Ardbeg door Jim’s Murray’s Whisky Bible verkozen tot beste Schotse Whisky ter wereld.

De Ardbeg Chopper-motor is de ultieme belichaming van Ardbeg – groot, wild en ongetemd. De Chopper is absoluut uniek: hij werd volledig met de hand ontworpen, gebouwd en geschilderd in Upstate New York. De Europese lancering volgt op een heel succesvolle tour door de VS in 2010.

De Chopper zal in juni halt houden bij bars, whiskyhandelaars en festivals in België, met slechts één doel: de wereld kennis laten maken met de sensationele whisky van Ardbeg. Fans van de Ultimate Islay Single Malt worden aangemoedigd om de bekroonde Ardbeg 10 Years Old te komen proeven, om mee te genieten van de ongetemde schoonheid van de Chopper en om te poseren voor een foto. Bovendien kan iedereen die de whisky komt proeven zich ook aansluiten bij het Ardbeg Committee, de wereldwijde fanclub van Ardbeg die 60.000 leden in 120 landen telt. Leden krijgen toegang tot een hele reeks exclusieve whisky’s en aanbiedingen.

De Ardbeg Chopper houdt op Zondag 5 juni 2011 tussen 14u30 en 17u30 halt bij Jurgen’s Whiskyhuis te Zottegem.



Verantwoord drinken

Ardbeg en The Glenmorangie Company pleiten voor een verantwoord drinkgedrag en raden drinkers aan met mate te genieten van Ardbeg, conform de dagelijkse aanbevelingen voor alcoholgebruik, en om nooit te drinken en te rijden.

Over Ardbeg
Ardbeg gaat er prat op de ‘Ultimate Islay Malt Whisky’ te zijn. Ardbeg, dat opgericht werd in 1815, wordt door kenners over de hele wereld geprezen als de meest turfachtige, rokerige en complexe van alle moutwhisky’s van Islay. Ondanks zijn rokerige karakter staat Ardbeg bekend om zijn heerlijke zoetheid, een fenomeen dat ondertussen lieflijk ‘de turfachtige paradox’ genoemd wordt.

Tijdens de jaren 1980 en 1990 kreeg Ardbeg te kampen met een onzekere toekomst en pas toen het merk in 1997 overgenomen werd door The Glenmorangie Company, was de distilleerderij gered van de ondergang. Vandaag kent het merk een groot succes en vormt Ardbeg een heuse niche waarin de cult malt whisky kan rekenen op een schare gepassioneerde fans.

Ardbeg werd drie jaar op rij verkozen tot de beste Schotse whisky van het jaar door Jim Murray’s Whisky Bible.