Lezen over whisky en ondertussen je Frans bijschaven… Je moet het maar doen. Alle gekheid op een stokje: ik kreeg dit whiskyboek cadeau van een vriend en voegde het met plezier toe aan mijn bibliotheek. Geconfigureerd als ik ben, kan ik geen letter ongelezen laten, maar ik beken: het was vaak worstelen.

Het boek verscheen op de markt in 2013 en dat merk je. Het is al een beetje gedateerd. Het gaat immers razendsnel in de whiskywereld. Bovendien is het een betrekkelijk ‘basis’-boek, het mag gezegd, waarvan ik er al tientallen gelezen – én eentje zelf geschreven – heb.

In dit geval fungeerde het dus eerder als goeie oefening om een aantal Franse termen onder de knie te krijgen, maar meer ook niet.  Mooie prentjes, dat wel. Sorry, flauwe grap.

Enkel in huis te halen als je je Franse whisky-woordenschat wil bijschaven dus.

Whisky: histoire, fabrication et dégustation
Orjan Westerlund
Ullmann
Hardcover
Frans
160 pagina’s
ISBN 978-3848004546
20 EUR