Brouwerij: Eldridge Pope
Regio: UK
Fles: Eldridge Pope Royal Wedding Strong Lager, 1986, 35.4cl
Kleur: roodbruin
ABV: ??%

Uitgespuugd

Eldridge Pope werd opgericht in 1837, maar besloot in 1997 de brouwerij ter verkopen en zich enkel nog te gaan bezig houden met het runnen van pubs. Het bier wordt nu gebrouwen door Thomas Hardy onder eigen naam. Het biertje dat ik vandaag proef is een zogenaamde Royal Wedding Strong Ale die in 1986 op de markt verscheen ter ere van het huwelijk tussen Prince Andrew & Sarah Ferguson. Hij schenkt roodbruin zonder enige vorm van kraag en op de bodem dwarrelen vieze vlokken rond. Oeps…

Ook hier is het een en al pruimen, vijgen en cuberdons op de neus, maar die van Andrew & Sarah heeft het bijkomende nadeel dat hij ondertussen flink is beginnen stinken. Putgeurtje, het is niet anders.

Op smaak is hij eveneens volledig kapot. Na één voorzichtige slok ging deze de gootsteen in, ben ik bang. Zoetzuur, vooral zuur. Iets van rottende pruimen en verder ben ik niet geraakt, want het het uitgespuugd en mijn mond grondig gespoeld, tanden gepoetst en geprobeerd dit experiment asap te vergeten.

Waterachtig op tandpasta… oh, wacht…

Zinloze publicatie, ik weet het. Experimenteren is leuk, maar heel af en toe zit er zoiets goors bij, dat je snel die pagina wil omdraaien. Dit is zo’n moment.

Geproefd door Mark Dermul op 15-11-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).