Ik ben zo vrij geweest de categorie ‘Boeken’ om te dopen tot ‘Media’, want niet alleen kwamen boeken hier aan bod, maar ook magazines en andere media. Reden genoeg om de wijziging door te voegen.

En meteen een nieuw medium aan te kondigen, namelijk de podcast.

WhiskyCast is een wekelijkse podcast – weliswaar in het Engels – van Malt Maniac Mark Gillespie uit Hattenfield, New Jersey (USA).

WhiskyCast wordt elke zondag gelanceerd en je kan je hierop abonneren via iTunes, maar je kan ze ook gewoon via de website van WhiskyCast downloaden als mp3.

Elke week wordt een overzichtje gegeven van nieuws uit de whiskywereld, interviews met grote (en minder grote) namen uit de whiskywereld, de evenementenkalender (hoewel daar weinig voor onze contreien tussen zit, toegegeven) en enkele tasting notes van Mark zelf.

Deze week lanceerde Mark bovendien een eigen App, een applicatie of klein programmaatje voor gebruikers van de iPod en iPhone. Ik heb het meteen gedownload en getest. Niet slecht, maar ook niet meteen baanbrekend. Grote nadeel is dat je – opdat de toepassingen toegangkelijk zouden zijn – steeds verbonden moet zijn via wifi of 3G. Het is ‘offline’ niet bruikbaar. Jammer. Je moet het eerder beschouwen als een combinatie van de podcast en de website voor onderweg, wanneer je geen toegang hebt tot je computer.

Oh, ja, onze website staat ook op hun links-pagina – of wat had je gedacht? smiley

As for Mark (Gillespie, publisher of WhiskyCast), as I’m quite sure you’ll be reading this: congratulations on a handy app, but especially for the wonderful weekly podcast, one that is very informative and interesting, but also sets the standard for many professional podcasts! Thank you! Slàinte!