Afgelopen zondag, 19/12/2010, was het – ondanks de ingesneeuwde wegen – weer een gezellige drukte tijdens The Bonding Dram’s Open Bottles Afternoon (een prima traditie aan het worden, als je het mij vraagt).

Na een compleet nutteloze trip naar Dendermonde (feestje ging door in Destelbergen, maar ondergetekende had per vergissing zijn GPS verkeerd ingesteld en arriveerde ik een uur ‘te laat’, tot groot jolijt van de usual suspects – news travels fast!), kwam ik toe in een behoorlijk drukke zaal.

Het was een fijn weerzien met enkele liefhebbers zoals Bert, Bart A, Dimmi, Tom, Dersou, Timothy, Christof, Arnaud, Jonas, Stefaan, Bart H, Luc, Robert, Ilse, Niek en enkele anderen waarvan ik de naam even vergeten ben, waarvoor mijn excuus (you know who you are).

In de eerste zaal werden een twintigtal flessen gratis – in zelfbediening – aangeboden (en die gingen heel snel, tegen dat ik er was stonden er nog maar 12…) en een heleboel andere, meer exclusieve drams tegen zeer democratische prijzen. Ik kon dan ook een heleboel lekkere dingen proeven.

De 4 hoogtepunten voor mij persoonlijk waren:

  • Port Ellen 1983 Malts of Scotland
  • Linkwood 26 Year Old Rare Malts
  • Laphroaig 10 Year Old Cask Strength Batch 001
  • Auchentoshan 11 Year Old Exclusive Range CWC

In de tweede zaal was het al even gezellig, met een reeks Malts of Scotland flessen, waarvan ik met veel gusto proefde van o.a. de Port Ellen 1983. Geweldige PE, wederom.

Tegen de achterwand, tot slot, was Bart Heggerick van Whisky Import Belux volop bezig met de promotie van enkele uitzonderlijke flessen uit de Exclusive Range van de Creative Whisky Company. Ik kon uiteraard niet aan de verleiding weerstaan de Auchentoshan 11 Year Old te bestellen.

De overvloedige aanwezigheid van water en apennootjes (euh… sorry, maltesers) maakten dat de alcohol minder snel greep kreeg op het brein dan anders het geval zou geweest zijn. Veel te vroeg naar mijn goesting, maar daarom niet minder voldaan, plaatste ik de sneeuwkettingen op de vierwieler voor de terugtocht naar Gentbrugge.

Hoeft het gezegd dat dit een geslaagde namiddag was (afgezien van de onnozele detour)? Ik kijk alvast uit naar de volgende editie.

Voor nog meer foto’s verwijs ik graag naar onze Facebook-pagina.

Caskable for repetition! smiley