Op FACTS – een belangrijke sci-fi-beurs te Gent, waar ook enkele Hollywoodsterren komen signeren (Niek en ik zijn naast liefhebbers van whisky ook nog eens bestuur van vzw Star Force Events, die guest stars begeleid op zulke events), loopt natuurlijk heel wat crew rond. Enkele van die crew – vrienden aan huis, letterlijk – bleven te huize Dermul overnachten (want ze kwamen van heinde en ver).

Om ons voor die gastvrijheid te bedanken brachten ze – wat had u gedacht – een flesje mee. Van mijn Duitse vriend Heiko kreeg ik een literfles uit de travel retail van Bushmills 10 Year Old (een inside joke, dit is ‘onze’ whisky) en van Imanuel uit Nederland een prachtige half bottle Highland Park Single Cask 974, exclusief gebotteld voor Maxxium Nederland. Deze werd meteen gekraakt en goedgekeurd.

Bovendien kreeg ik voor mijn Auchentoshan-verzameling nog een specialleke – een 10 Year Old gebotteld door ‘Commitment To Malt’, de Nederlandse whiskyvereniging rond de vijf winkels van Gall & Gall.

Bedankt, vrienden! Dat hadden jullie niet moeten doen (maar ik ben blij dat jullie het wel deden).

May the Malt be with you!