Stel: je bent gek op whisky. Je beslist een toertje Schotland te maken. Blijkt dat dit de liefde voor het land en zijn gouden nectar alleen maar aangewakkerd heeft. Dan kan je al bijna niet anders dan iets actiefs te gaan doen met whisky, toch? Dat is wat Sophie en Davy overkwam.

Ze gingen niet over één nacht ijs, maar besloten uiteindelijk een webshop te openen waar liefhebbers een sample kunnen kopen. Hun betrachting is namelijk om beginnende liefhebbers op pad te helpen en meer ervaren proevers een mooi assortiment van onafhankelijke bottelingen aan te bieden. Niet veel later was SingleMaltSamples.be geopend.

De shop draait dus vooral om samples, maar het koppel pakt het slim aan en biedt ook pakketjes aan waarin telkens 6 samples van 4cl (dus twee keer proeven) worden samen gebracht. Voor de beginnende liefhebbers zijn er het Discovery Pakket en het Explorer Pakket. Maar er worden ook 2 exclusieve pakketten aangeboden voor zij die al klaar zijn voor de volgende stap. Het Independent Pakket bevat bijzondere whisky van onafhankelijke bottelaars, terwijl het Superior Pakket werd samengesteld met 6 topwhisky’s.

Ben je eerder avontuurlijk aangelegd en wil je je laten verrassen? Dan is het Mystery Pakket iets voor jou. Tot slot is er nog Special Pakket dat uit een mix van bovenstaande bestaat. En alle pakketjes zien er wel bijzonder fraai uit, het mag gezegd. Ideaal als geschenk, me dunkt.

Maar Sophie en Davy gaan graag nog een stap verder. Zo hebben ze zelfs enkele whiskyproeverijen samengesteld die liefhebbers in staat stelt om thuis zelf een heuse tasting in elkaar te steken. Er zijn pakketjes voor 4, 6 of 8 personen en alles wordt netjes per post bezorgd met de nodige uitleg.

De keuze aan samples is momenteel nog eerder beperkt (43 open flessen op het ogenblik van schrijven), maar ze zijn dan ook nog meer net gestart. Schrijf je daarom in op hun newsletter, zodat je als eerste te weten komt wanneer een nieuw sample beschikbaar komt.

Ik zou zeggen: bezoek hun (zeer fraai vormgegeven) website op https://singlemaltsamples.be en ontdek het aanbod. Want het is fijn om whisky te proberen vooraleer een hele fles aan te schaffen toch? Immers, zoals Sophie en Davy al aangeven op hun homepage: Life’s too short for average whisky!

May the Malt be with you!