Distilleerderij: Stokerij De Moor
Regio: België
Fles: Flemish Gin 20-3
Kleur: clear
ABV: 46%

Drieëntwintig

Stokerij De Moor heeft een goeie reputatie. Ik
proefde al jenever en zelfs single malt van hen en was aangenaam verrast. Hun
Flemish Gin 20-3 bevat – zoals de naam al aangeeft – niet minder dan 23
botanicals. Ik som ze even voor u op: jeneverbes, staartpeper, kardemom,
gemberwortel, paradijszaad, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, citroenschil,
sinaasschil, korianderzaad, zoethout, steranijs, cassiepijp, rozemarijn,
iriswortel, hop, duizendblad, lavendelbloesem, gezegende distel,
gentiaanwortel, engelwortel en johannesbrood. Dat kan tellen. Maar is de gin
ook lekker?

Complexe neus! Hier is echt vanalles aan de
gang. Met zoveel botanicals hoeft dat niet te verbazen, maar ik was bang dat
het een kakafonie zou worden, maar dat is het niet. Hij is romig, zoet en herbaal
tegelijkertijd, maar er is geen enkel botanical dat de aandacht opeist. Hij is
dan ook verrassend moeilijk te omschrijven. Ik ga me beperken tot complex. Zoek
het zelf maar uit…

Hij is romig en bitterzoet, lekker kruidig en
warm. Zoals het hoort, komt er midpalate een mooie bitterheid naar boven. Dit
is erg lekker en ik moet van mijn hart een steen maken om deze te mixen met
tonic. Maar alles voor de wetenschap…

De afdronk is bijzonder lang, warm en kruidig
met een mooi bittertje.

GIN & TONIC

Ik neem een longdrink glas met ijsblokjes, voeg
daar een flinke scheut van deze gin aan toe en versier mijn glas met een enkel
schijfje limoen. De tonic van dienst is de Erasmus Bond Botanical. Hoewel de neus
eerder vlak wordt (jammer!), is het op smaak echt een lekkere, zomerse en citrus-driven G&T. Je zal ver moeten
zoeken om iemand te vinden die deze niet lekker vindt.

Als ik na afloop van mijn proefsessie, die toch
een halfuurtje in beslag nam, deze tasting notes even herlees, merk ik dat ik
eigenlijk bijzonder weinig info heb gegeven. Wat een complexe, mysterieuze gin.
Drink hem zeker ook een keertje puur! Topper. Bedankt voor het sample, Marc!

Geproefd door
Mark Dermul op 14-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).