Brouwerij: St Hubertus
Regio: België
Fles: St Hubertus Tripel Citra Hop, 33cl
Kleur: goudblond
ABV: 8.5%

Hoppigheid

De Triple Hop Citra is de meest recente release van de St Hubertus biertjes. Gebrouwen in Ternat en genoemd naar de heilige Sint Hubertus. De citra hop kennen we als eentje die toetsen van limoen en pompelmoes toevoegt. Hij schenkt een helder goudblond met een mooie, witte kraag. Fijne parels in het glas, dat ziet er smakelijk uit!

Oh, ja, deze ruikt lekker fris en fruitig op allerhande citrusfruit en een mooie hoppigheid (kom op, da’s geen woord, maar zou er een moeten zijn!), alsook iets floraal. Ik kan amper wachten om er een slok van te nemen.

Hoera! Volmondig en fris met zoals verwacht limoen en pompelmoes, maar ook iets van witte aalbessen en tamme kastanjes. En ondanks het feit dat dit op 8.5% zit, kapt het gevaarlijk vlot naar binnen. Erg, erg lekker!

De afdronk mag dan al niet bijzonder lang zijn, de balans is perfect. Zacht drogend op het sterfbed.

Dit was zo lekker, dat ik wel zeker weet dat ik daarvan nog een paar flesjes in huis ga halen. Dankjewel, Benny VDB, om mij kennis te laten maken met dit lekkere biertje!

Geproefd door Mark Dermul op 15-03-2023