Distilleerderij: Bunnahabhain
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Bunnahabhain 11 Year Old 2012/2023 Woodrow’s of Edinburgh, Warehouse Reserve, 1st fill oloroso American oak hogshead #356627, 264 bts
Kleur: brons
ABV: 62.3%

Man, man, man, zo lekker!

Woodrow’s of Edinburgh is een relatief nieuwe speler op de markt. Deze 11-jarige Bunna uit 2012 kwam vorig jaar op de markt en werd op vatsterkte gebotteld. Let op: 62.3%. Dan kan het toch bijna niet anders dan dat deze op een hoger ABV dan de standaard op vat ging, toch? En dat kleurtje… Aan de slag!

Heerlijk donkerzoet op koude koffie, pruimenconfituur en jelly beans, maar ook met een hint van beef jerky en chicorei. Doe daar gerust nog wat melkchocolade rode bessen bij. Nog iets van een flink gerijpte Pineau des Charentes en cuberdons en het plaatje van deze bijzonder complexe neus is compleet. Man, man, man, zo lekker!

De body is prima, het alcoholpercentage amper merkbaar. Echt waar, dit gaat zonder water perfect naar binnen. Ja, ja, stevig, uiteraard. Wees een beetje geduldig en laat uw speekselklieren hun spieren rollen. Mooi gebalanceerd. Zoet versus kruidig met wederom pruimen en chocolade en een bijna speels snoepig kantje. Vanaf de tweede slok verschijnt er zelfs iets van gekonfijte appelsienen en abrikozen. Mooie rokerigheid, zonder overdrijven. Eerder delicaat, zelfs. Man, man, man, zo lekker!

De afdronk is bijzonder lang, pittig (bijna pikant) en erg bevredigend. Man, man, man, zo lekker!

Een absolute smaakbelevenis! Ik ontdekte deze fles op het whiskyfestival van Maltclan in januari 2024, op de stand van Bart Alish. Die kerel heeft smaak!

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-03-2024
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).