Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

WHISKY, meer dan 700 whisky’s

Media Posted on 03/01/2011 13:32

Naast twee flessen, lag er ook nog een prachtig boek onder de kerstboom voor mij: WHISKY, meer dan 700 whisky’s / Whiskyreizen / Geschiedenis van destilleerderijen van Charles MacLean (Veltman Uitgevers, ISBN 978-9-0483-0262-8, €30).
Deze editie is een vertaling van het Engeltalige boek World Whisky, met bijdragen van Charles MacLean, Dave Broom, Tom Bruce-Gardyne, Ian Buxton, Peter Mulryan, Hans Offringa en Garvin D. Smith.

Deze gids geeft – zoals de titel het zegt – een beschrijving van meer dan 700 single malts, blended en graanwhisky’s. De alfabetische lijst wordt rijkelijk gedocumenteerd met zeer mooie en duidelijke foto’s, kaarten en tasting notes.

De hoofdstukken en besprekingen van whisky’s en destilleerderijen worden afgewisseld met korte minihoofdstukjes (1 à 2 dubbelpagina’s) waarin alle aspecten uit de whiskywereld – zoals regio’s, het productieproces, de aanmaak van vaten, de soorten flessen en het gebruik van de juiste glazen – uit de doeken worden gedaan.

Dit 352 bladzijden tellende boek is een zeer complete gids in een handig formaat, dat je best binnen handbereik legt bij het genieten van een lekkere dram.

Deze post had evengoed in de Dank u! Sectie kunnen staan. Ik kreeg het boek van mijn schoonzus Sarah. Hartelijk bedankt voor dit zeer mooie cadeau!Dank u, familie!

Dank u! Posted on 03/01/2011 12:37

Eerst en vooral wens ik ook persoonlijk alle Whivie-bloggers, -bezoekers, -sympathisanten en Facebookvrienden een gelukkig 2011 te wensen.
Moge het een whiskyvol jaar worden voor alle malt-liefhebbers!

Mijn persoonlijk whiskyjaar is reeds zeer leuk begonnen. Van mijn schoonouders en mijn ouders kreeg ik, respectievelijk een Chivas Regal Aged 12 Years – Limited Edition en een Chivas Aged 18 Years – Gold Signature.

Toevallig of niet, maar mijn fles Chivas Regal 12 Years Old was dringend aan vervanging toe, want bijna leeg. Mooi extraatje is dat de nieuwe fles in een Limited Edition, metalen box zit, ontworpen door designer Alex Trochut. Frappant is echter dat bij de vermelding van de inhoud en ABV, voor Europa, Rusland en Azië 70cl en 40% wordt vermeld, voor het Afrikaanse en Amerikaanse continent 75cl en 40%; maar voor India en Zuid-Afrika 75cl en 43% ABV (?).

De 18 Year Old komt eveneens in een mooie box. Zowel de verpakking als de fles zijn voorzien van de handtekening van Master Blender Colin Scott.

Julie kunnen zich heel binnenkort aan een head-to-head tasting van deze twee Premium Blends verwachten.

Bedankt Robert, Sonja, Mams en Paps voor deze nieuwe aanwinsten voor mijn whisky cabinet.