Eerst en vooral wens ik ook persoonlijk alle Whivie-bloggers, -bezoekers, -sympathisanten en Facebookvrienden een gelukkig 2011 te wensen.
Moge het een whiskyvol jaar worden voor alle malt-liefhebbers!

Mijn persoonlijk whiskyjaar is reeds zeer leuk begonnen. Van mijn schoonouders en mijn ouders kreeg ik, respectievelijk een Chivas Regal Aged 12 Years – Limited Edition en een Chivas Aged 18 Years – Gold Signature.

Toevallig of niet, maar mijn fles Chivas Regal 12 Years Old was dringend aan vervanging toe, want bijna leeg. Mooi extraatje is dat de nieuwe fles in een Limited Edition, metalen box zit, ontworpen door designer Alex Trochut. Frappant is echter dat bij de vermelding van de inhoud en ABV, voor Europa, Rusland en Azië 70cl en 40% wordt vermeld, voor het Afrikaanse en Amerikaanse continent 75cl en 40%; maar voor India en Zuid-Afrika 75cl en 43% ABV (?).

De 18 Year Old komt eveneens in een mooie box. Zowel de verpakking als de fles zijn voorzien van de handtekening van Master Blender Colin Scott.

Julie kunnen zich heel binnenkort aan een head-to-head tasting van deze twee Premium Blends verwachten.

Bedankt Robert, Sonja, Mams en Paps voor deze nieuwe aanwinsten voor mijn whisky cabinet.