Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: La Trappe & Brewdog Practise What You Preach

Tasting Notes Posted on 12/12/2021 16:42

Brouwerij: Koningshoeve
Regio: Nederland
Fles: La Trappe & Brewdog Practise What You Preach
Kleur: roodbruin
ABV: 10%

Where Monks meet Punks

Je ziet het steeds vaker: brouwerijen die de handen in elkaar slaan en een zogenaamd collab-bier brouwen. Collab van het Engelse ‘collaboration’, samenwerking dus. In dit geval hebben de Nederlandse trappistenbrouwers van La Trappe en het jonge geweld van het Schotse BrewDog samengewerkt: traditie versus innovatie. ‘Where Monks meet Punks’, zeg maar. Het resultaat is een heerlijke quadrupel verrijkt met Schotse heidehoning en Amerikaanse hoppen. Hij schenkt roodbruin met een mooie, beige kraag die relatief lang blijft staan.

Heerlijk romige neus op donkerzoet en rood fruit, zowel sappig als gedroogd. Denk aan pruimen, rozijnen maar ook aardbeien en perzik. En citrus, niet vergeten. Flink wat honing, inderdaad. Dit is rijk en uitnodigend en ik kan haast niet wachten om hiervan een slok te nemen.

Romig op de tong. Zeg gerust stroperig. Mierzoet, dat wel. Perfecte verderzetting van de neus en mooi gebalanceerd. Dit is een erg smaakvol degustatiebier.

De afdronk is zoet, maar kort.

Uitstekende variant op de klassieke quadrupel van La Trappe. Een limited edition en ik heb me inderdaad moeten reppen om hier enkele flessen van te pakken te krijgen.

Geproefd door Mark Dermul op 27-11-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).



Bier: La Trappe Quadrupel

Tasting Notes Posted on 12/12/2021 06:41

Brouwerij: Koningshoeve
Regio: Nederland
Fles: La Trappe Quadrupel, 1.5L
Kleur: donkerbruin
ABV: 10%

Noorderburen

De Quadrupel is het originele, donkere trappistenbier, zwaar en stevig met zijn 10% alcoholpercentage. Ik ging met familie een weekje naar de Ardennen en nam een fles van 1.5 liter mee. Ik dacht dat we daar wel een avond of twee mee zouden kunnen doen. Dat is niet gelukt. Zo lekker is deze quadrupel nu éénmaal. Hij schenkt donkerbruin met een beige kraag die lang blijft staan.

Zoals het een goeie trappist betaamd offreert deze een romige neus met donker fruit en een zoetje, maar ik krijg op de achtergrond ook even iets aards, als u mij begrijpt. Iets van chicorei, misschien? Hoe dan ook, dit is erg lekker.

Hij is romig en zoet op de tong. Wederom donker fruit zoals pruimen en rozijntjes, hoewel er ook wat subtiel bitterzoete pompelmoes doorheen verweven zit, die hem mooi balanceert.

De afdronk is relatief kort, maar wel bevredigend.

Onze noorderburen kunnen er ook wat van, zoveel is duidelijk.

Geproefd door Mark Dermul op 05-11-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).