Brouwerij: Koningshoeve
Regio: Nederland
Fles: La Trappe Quadrupel, 1.5L
Kleur: donkerbruin
ABV: 10%

Noorderburen

De Quadrupel is het originele, donkere trappistenbier, zwaar en stevig met zijn 10% alcoholpercentage. Ik ging met familie een weekje naar de Ardennen en nam een fles van 1.5 liter mee. Ik dacht dat we daar wel een avond of twee mee zouden kunnen doen. Dat is niet gelukt. Zo lekker is deze quadrupel nu éénmaal. Hij schenkt donkerbruin met een beige kraag die lang blijft staan.

Zoals het een goeie trappist betaamd offreert deze een romige neus met donker fruit en een zoetje, maar ik krijg op de achtergrond ook even iets aards, als u mij begrijpt. Iets van chicorei, misschien? Hoe dan ook, dit is erg lekker.

Hij is romig en zoet op de tong. Wederom donker fruit zoals pruimen en rozijntjes, hoewel er ook wat subtiel bitterzoete pompelmoes doorheen verweven zit, die hem mooi balanceert.

De afdronk is relatief kort, maar wel bevredigend.

Onze noorderburen kunnen er ook wat van, zoveel is duidelijk.

Geproefd door Mark Dermul op 05-11-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).