Brouwerij: Koningshoeve
Regio: Nederland
Fles: La Trappe & Brewdog Practise What You Preach
Kleur: roodbruin
ABV: 10%

Where Monks meet Punks

Je ziet het steeds vaker: brouwerijen die de handen in elkaar slaan en een zogenaamd collab-bier brouwen. Collab van het Engelse ‘collaboration’, samenwerking dus. In dit geval hebben de Nederlandse trappistenbrouwers van La Trappe en het jonge geweld van het Schotse BrewDog samengewerkt: traditie versus innovatie. ‘Where Monks meet Punks’, zeg maar. Het resultaat is een heerlijke quadrupel verrijkt met Schotse heidehoning en Amerikaanse hoppen. Hij schenkt roodbruin met een mooie, beige kraag die relatief lang blijft staan.

Heerlijk romige neus op donkerzoet en rood fruit, zowel sappig als gedroogd. Denk aan pruimen, rozijnen maar ook aardbeien en perzik. En citrus, niet vergeten. Flink wat honing, inderdaad. Dit is rijk en uitnodigend en ik kan haast niet wachten om hiervan een slok te nemen.

Romig op de tong. Zeg gerust stroperig. Mierzoet, dat wel. Perfecte verderzetting van de neus en mooi gebalanceerd. Dit is een erg smaakvol degustatiebier.

De afdronk is zoet, maar kort.

Uitstekende variant op de klassieke quadrupel van La Trappe. Een limited edition en ik heb me inderdaad moeten reppen om hier enkele flessen van te pakken te krijgen.

Geproefd door Mark Dermul op 27-11-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).