Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Secret Speyside 26 Year Old 1994 The Barrel Baron

Tasting Notes Posted on di, februari 16, 2021 16:59:19

Distilleerderij: onbekend
Regio: Speyside
Fles: Secret Speyside 26 Year Old 1994/2020, The Barrel Baron, 132 bts
Kleur: amber
ABV: 50.2%

Barrel Baron

Eén van mijn whiskyvrienden uit Nederland, Marcel Kip, heeft zijn eerste botteling uit, en wat voor één! Ik had het genoegen deze in avant-première te mogen proeven en heb daar geen spijt van. Ook niet van het feit dat ik twee flesjes op de kop kon tikken. Want het is een erg mooie dram.

Heerlijke neus op heldere compote, abrikozen en rozijntjes met een hint van grenenhout. Heeft een heerlijk old school kantje dat erg bekoort. Werther’s Echte en koffielikeur op de achtergrond.

Goeie body. Abrikozen opnieuw, maar nu aangevuld met een beetje pompelmoes. Enkele florale, zelfs geparfumeerde, toetsen, maar ze storen niet in het minst. Integendeel. Tikkeltje snoeperig, maar tegelijkertijd stevig gekruid. Erg, erg lekker!

De afdronk is lang en lekker gepeperd, maar blijft zalig zoet tot de dood.

Erg goeie whisky, sherrygerijpt. Dat is nog eens een entree maken, zeg. Proficiat, Marcel! Ik kijk alvast uit naar de volgende release van The Barrel Baron.

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 11-12-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)Mark’s Whisky Ramblings 369: Glengoyne 13 Year Old 2005 Hart Brothers

Mark's Whisky Ramblings Posted on di, februari 16, 2021 08:41:00

Via mijn gabber Manny kwam ik aan een flesrestje van deze sherry gerijpte Glengoyne. Ik zeg flesrestje, maar eigenlijk zit er nog meer dan een kwart in! Zou hij hem niet lekker gevonden hebben? Hij werd door Hart Brothers gebotteld als exclusief single cask voor de whiskyliefhebbers in Zwitserland.