Distilleerderij:
Glen Garioch
Regio: Schotland
(Highlands)
Fles: Glen Garioch 6 Year Old 2011/2018, Carn Mor, Sherry Puncheon Cask, 776
bts
Kleur: oud goud
ABV: 46%

Gestoofde
Peer

Glen Garioch ligt in Old
Meldrum, wat bekend staat als de graanschuur van Aberdeenshire. Ook vandaag de
dag blijft deze Highlander een belangrijk ingrediënt van de bekende VAT 69
blend, maar hij heeft natuurlijk al lang zijn strepen verdiend als single malt.
We proberen een recente botteling van Carn Mor.

De neus doet me nogal
Oosters aan, moet ik bekennen. Wierrook en jute overmeesteren mijn neus,
gevolgd door rode bessen, chocolade, koffie en een herbaal zuurtje, als u
begrijpt wat ik bedoel. Aangenaam, maar toch een beetje atypisch wat mij
betreft.

Hij is lekker
olieachtig en zoetzuur, maar doet wel een beetje jong aan (doh, dat is hij
natuurlijk ook). Appelsienmarmelade, sap van roze pompelmoes, vanille,
kruidnagel, chocolade, kruidige eik (wederom met dat vreemde, Oosterse tintje)
en iets wat me aan gestoofde peertjes doet denken. En een toefje Glühwein (en
dat zeg ik niet omdat ik hem proef op tweede kerstdag).

De afdronk is eerder
kort, maar niet onaangenaam zoet. Hij blijft echter kruidig tot op het
sterfbed.

Jonge, licht
alcoholische Glen Garioch, die gevaarlijk makkelijk naar binnen gaat.

84/100

Geproefd door
Mark Dermul op 26-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).