Distilleerderij: Austin Nichols Distilling Company

Regio: USA

Fles: Wild Turkey Rare Breed

Kleur: brons

ABV: 54,1%

Duivels

Wild Turkey is redelijk bekend, ook in onze
contreien. Deze expressie op vatsterkte, de Rare Breed, is dat alvast een pak
minder. Hij wordt gemaakt nabij Lawrenceburg, Kentucky door Austin Nichol’s,
onderdeel van de Campari Groep. Je kan de distilleerderij – die Wild Turkey
Distillery wordt genoemd – bezoeken tijdens het Bourbon Festival. Immers, de
distilleerderij is onderdeel van de American Whiskey Trail en de Kentucky
Bourbon Trail. De distilleerderij werd opgericht in 1869 door de Ripy Brothers,
Ze overleefde Prohibition, wat op zich al heel wat is. De naam Wild Turkey is
afkomstig van een opmerking tijdens een jacht op wilde kalkoenen in de
omgeving. Thomas McCarthy had wat samples uit zijn warehouses meegenomen voor
zijn buddies onderweg. We schrijven
1940. Het jaar nadien deden ze de jachtpartij nog eens over, maar McCarthy had
geen samples bij. Eén van zijn vrienden vroeg ‘So where is that wild turkey whiskey, Tom?’ en het merk was
geboren. Mooi verhaal. Maar is het ook een mooie whiskey?

De neus is zacht met heel wat eik, perzik,
dadels en honing. Wat oud leder en een hint van munt. De rogge vertaalt zich in
een heerlijke kruidigheid. Stevige neus, hoor.

De aanzet is bijzonder krachtig en kruidig.
Een trap tegen je tanden! Demarara suikers, oud leder opnieuw, rozijnen en
appelsien. Duivels lekker, eigenlijk!

De finish is zeer lang en warm op noten en
zoethout. Honing en kokosnoot sluiten het rijtje af.

Deze Wild Turkey is groots en vrijgevig en
niet voor broekventjes.

84/100

Geproefd
door Mark Dermul op 02-07-2012
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)