Brouwerij: De Toekomst
Regio: Nederland
Fles: It’s Not Rocket Science Gin Infused Tripel, Lazy Beer Men & Sybarite Distillery, 330ml
Kleur: amber
ABV: 9.0%

Gin Infused Beer

Op mijn blog kan u de tasting notes vinden van de Vertigo Gin en de Vertigo Hibiscus Gin, die allebei tot zowel mijn als Dearly Beloved’s favoriete gin behoren. En te bedenken dat ze in Mechelen worden geproduceerd! De Sybarite Distillery heeft met beide gins al flink wat medailles gepakt. Sterker nog, in september vorig jaar was ik daar te gast op een teambuilding en stookten we een experimentje. Daarvan publiceerde ik nog niet zo gek lang geleden de tasting notes. Toen kondigde Wim Mangelschots – de master distiller – aan dat hij en zakenpartner Rocky in samenwerking met Lazy Beer Men uit Katwijk en brouwerij De Toekomst uit Nederland een gin-infused tripel aan het uitdokteren was. En ziehier, hij is er! Deze tripel kreeg de naam It’s Not Rocket Science mee en werd dus geïnfuseerd met de Vertigo Hibiscus gin. Een gek idee, maar wel gedurfd en… zo zal blijken als u verder leest: nog verdomd lekker ook. Hij schenkt troebel amberkleurig met een spierwitte kraag die geen schijn van kans maakt en onmiddellijk gaat liggen, wat ik een beetje spijtig vind.

Verfrissende neus met dat typische bittertje op de achtergrond dat een tripel zo aantrekkelijk kan maken, maar tevens een verrassend zoetje als van karamel, ananaskers en groene banaan – wat ook toetsen zijn die ik op de neus ontdek van de Vertigo Hibiscus gin. Dat zit dus wel erg goed, want als je een gin-bier op de markt brengt, dan kan het maar beter naar die gin ruiken, toch?

Op smaak valt als eerste op dat het bier weinig carbonatie heeft. Ik hou er wel van dat een tripel op de tong danst, maar dat doet deze niet. Flets is te streng, maar hij bruist te weinig. Gelukkig zit de smaak dan weer wel erg goed. Romig op tropisch fruit, pittig gekruid (voor een tripel dan toch) en wat aardse tonen. Een mooie balans tussen enerzijds een fris doordrinkbier en anderzijds de complexiteit van de gin. Toegegeven, da’s een knap staaltje vakmanschap.

De afdronk is erg aangenaam. Ik ben niet gewoon van een bier in het algemeen, of een tripel in het bijzonder, dat er sprake is van een lange afdronk. Dat is hier wel het geval.

Dorstlessend en eetlustopwekkend tegelijkertijd. En ocharme 3 EUR voor een flesje. Nog wat meer sprankelen en er mag een krat in de kelder.

Geproefd door Mark Dermul op 20-01-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)