Distilleerderij: Sybarite Distillery
Regio: België
Fles: Vertigo London Dry Gin, 50cl
Kleur: clear
ABV: 42%

Tropisch

‘Bij het beste wat ik al geproefd heb en naar het schijnt is Wim ondertussen klaar met zijn opvolger, de Vertigo Hibiscus Gin. Bring it on!’ Die woorden waren nog niet koud of daar ging de bel alweer. Ik zie die kerel van Bpost vaker dan mijn kinderen… Enfin: de nieuwe Vertigo Hibiscus Batch 1 is er! Eveneens gebotteld op 42% en wederom in een zeer mooie verpakking. Daar is duidelijk ook veel tijd en energie naartoe gegaan. Lekker gin, mooie verpakking, mooie bijhorende glazen die in het oog springen, knappe website… Het plaatje is compleet én klopt. Maar Wim kennende, verbaast het me niet. Eens curieus of deze Vertigo Hibiscus het even goed doet als zijn voorganger.

Oh, ja! De neus is minstens even intens, maar deze flirt onmiddellijk met tropische toetsen. Roze pompelmoes, physalis, onrijpe ananas, hint van groene banaan (echt waar!), kokos en… hoe kan het ook anders: hibiscus. Ook deze heeft wat aardse toetsen, wat hem een tikkeltje dirty maakt. Ik vraag me af hoe Wim dat voor elkaar krijgt. Erg goed.

Hij is zijdezacht op de tong. Lichtjes romig. Goeie body. Wederom die tropische toetsen, zoals de neus al aankondigde, maar dan ondersteund door een pittige kruidigheid. Ik moet aan de kleur rood denken (ja, ik heb dat vaak, dat ik smaken en kleuren associeer. Wat wil dat zeggen, dokter?).

De finish is lang, warm, romig en kruidig en houdt perfect het midden tussen zoet en bitter.

Perfect als aperitief met een blokje ijs. Minstens even complex als zijn voorganger. Ik kan echt niet zeggen welke ik prefereer. Het is als je favoriete kind kiezen. Dat lukt gewoon niet (alhoewel…).

GIN & TONIC

De Pink Pepper tonic leek me net iets te voor de hand liggend, dus koos ik een andere. Ik hou wel van de Syndrome Raw, die pittig van smaak is en flink bubbelt. Voor de rest vind ik de gin al tropisch genoeg, zodat ik er enkel nog wat citroen- en limoenzeste aan moest toevoegen om tot een bijzonder verfrissende G&T te komen. Ik ga me wat voorraad inslaan tegen de zomer, want Dearly Beloved is er ook weg van. En als die er in vliegt, kan het rap gaan… zij is immers de echte kenner in huis.

Deze nieuwe Vertigo Hibiscus staat nog niet op de website – hij is echt nog maar net gebotteld – maar hij zal niet lang op zich laten wachten. Aanrader!

Geproefd door Mark Dermul op 14-12-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).