Distilleerderij: Dada Chapel
Regio: België
Fles: Dada Chapel Aged Brhum
Kleur: goud
ABV: 42%

Café Noir

Herinnert u zich nog de Brhum van Dada Chapel? Ik proefde hem in april van dit jaar. Herinner u dat het een spirit is die gestookt werd van Belgische suikerbieten. Welnu, ondertussen hebben ze hem laten rijpen op eikenhouten vaten en hebben ze dus een Aged Brhum. En die won maar liefst Double Gold op de recente Europe Wine & Spirits Trophy 2021 competitie. Ze zijn daar goed bezig, in hartje Gent.

Mooie zoetzure neus die me onmiddellijk aan jonge rum doet denken. En dat is de bedoeling, me dunkt. Gebakken appels, kokosnoot, graeffe suiker en melkchocolade.

Mooie body. Naast appelcake en chocolade krijg ik nu ook wat tannine en Café Noir koekjes. Er zit zelfs een tropisch kantje aan. Lekker, zeg. En erg drinkbaar op zich. Dit is wel iets helemaal anders dan de ongerijpte Brhum (die ik ook lekker vind, hoor).

De afdronk is zijn troefkaart: gelakte ananas op de barbecue, koffie en chocolade met pralinévulling. Heerlijk.

Mooi product. Hier mogen ze terecht trots op zijn. Mijn sample was te klein om er nog wat mee te experimenteren, maar ik ben er zeker van dat je hier een leuke Dark & Stormy me kan maken.

Geproefd door Mark Dermul op 11-12-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).