Dada Chapel Distillery
Nederpolder 1
9000 Gent
+32 488/42.37.78
https://dadachapel.com/
info@dadachapel.be

Dadaïsme

Ze bestaat ongeveer een jaar, is gelegen in een historische kapel in de binnenstad van Gent en toch had ik er tot voor kort nog niet van gehoord. Hoe straf is dada? Geïnspireerd door het dadaïsme, de revolutionaire artistieke beweging die haar hoogtepunt kende in het begin van de 20e eeuw, werd deze creatieve distilleerderij opgericht onder het motto ‘In Odd We Trust’.

De Dada Chapel Distillery gaat er prat op dat ze grenzen willen verleggen en zich niet zullen laten tegenhouden door tradities maar anders denken als levensstijl hanteren en kritisch experimenteren als een must zien.

In Odd We Trust

Een hypermoderne installatie van twee pot stills en kolomstills zorgt ervoor dat de stokerij verschillende types spirit kan stoken. Dat doen ze uit enkel en alleen lokale grondstoffen, zoals organische aardappelen van het ras Mona Lisa voor hun vodka en suikerbieten voor hun brhum. Voor het brouwen en gisten van hun beslag doen ze dan weer een beroep op de familie van Duvel Moortgat.

Ondanks dat ze nog maar een jaar bezig zijn, ligt het koetshuis – dat dienst doet als rijpingsmagazijn – al flink vol met voornamelijk hun suikerbieten-rum. Ik verwacht ook (of hoop dat althans) dat er ook een aantal vaten tussen liggen die op termijn tot een mooie whisky zullen uitgroeien.

Range

Momenteel heeft de Dada Chapel Distillery slechts 2 producten op de markt. Enerzijds is er de Potato Vodka – organisch en ongefilterd voor een volle, romige smaak – en de Bhrum gestookt van Vlaamse suikerbieten.

Gents, vree eigenwijs en hip, als u het mij vraagt. Van zodra een bezoek tot te mogelijkheden behoort, weet ik alvast waar naartoe!