Distilleerderij: Milk & Honey Distillery
Regio: Israel
Fles: Milk & Honey 3 Year Old 2017 Single Cask – Exclusive Selection for Belgium, OB 2020, Ex-Rum #2017-0192, 120 bts
Kleur: witte wijn
ABV: 55.0%

Fisherman’s Friend

Het kon niet uitblijven dat er ook een single cask voor België zou komen, natuurlijk. Dit voormalige rum-vat werd afgevuld met spirit op 30 juli 2017 en gebotteld op 55% op 2 augustus 2020, dus netjes 3 jaar oud.

Op de neus wordt de malt van M&H bijgetreden door flink wat suikers, vanille, munt en bijenwas, waardoor hij nog amper herkenbaar is. Gelukkig ruikt het allemaal erg aangenaam en fris. Kruisbessen met bloemsuiker en flink wat gras. Fisherman’s Friend keelpastilles. Ik vind dit best aangenaam, hoor – zeker als je met de leeftijd rekening houdt.

De body is aan de lichte kant, maar de alcohol is prima gemaskeerd door flink wat zoetigheid in de vorm van ananas, kristalsuiker, nootmuskaat en gekonfijte gember. Nu schemert het DNA van M&H al meer door, maar wordt mooi aangevuld door het rumvat.

De afdronk is verrassend lang en zoet op vanille en suikers met een beetje gember op het sterfbed.

Dat viel mij best goed mee voor zo’n jonge malt. Pakweg 70 EUR. Met dank aan Buds & Barrels voor het sample.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-05-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).