Distilleerderij: Milk & Honey Distillery
Regio: Israel
Fles: Milk & Honey Classic, OB 2019, Ex-Bourbon & Red Wine STR, 10.000 bts
Kleur: vol goud
ABV: 46%

Scherp

Dit is het vlaggenschip van deze Israëlische distilleerderij, zoals de naam al doet vermoeden. Hij rijpte op een mix van voormalige bourbon vaten en zogenaamde rode wijn STR vaten. STR staat voor ‘shaved, toasted & re-charred’. Dat verraadt de hand van Dr Jim Swan die deze combinatie later ook nog zou introduceren bij andere distilleerderijen, zoals onder meer Nc’nean. Laten we deze klassieker eens aan de lippen zetten.

De neus is nogal scherp, moet ik bekennen. Flink wat vanille, limoen en honing. Hint van rode bessen en kruisbessen. Zachte kruidigheid. Ook grassen en bloemen. Niet erg complex, maar wel aangenaam. Laten we de leeftijd indachtig blijven.

Lichte body. Wederom scherp bij de eerste slok. Flink alcoholisch. Vanille, honing, kersen, bessen en florale toetsen. Wat dat betreft geen verrassing. Wat nootmuskaat en gember.

In de eerder korte afdronk krijg ik eik, rood fruit en appels.

Mooie entry level whisky, maar heeft meer tijd nodig om de alcohol te doen integreren, me dunkt. Maar 50 EUR is best een eerlijke prijs. Met dank aan Buds & Barrels voor het sample.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 09-05-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).