Bottelaar: Clydebank Blenders Ltd
Regio: London & Glasgow
Fles: Gold Label, gebotteld in 1979
Kleur: zonlicht
ABV: 40%

Snel vergeten

Gold Label is een veelgebruikte etiket, natuurlijk. Denken we maar aan Johnnie Walker, Haig, Lombards, Burn Stewart en Powers. Allemaal hebben ze wel een fles ‘Gold Label’. Maar dit is een Gold Label van Clydebank Blenders Ltd, waar ik helaas geen deftige afbeelding noch informatie over vond. Het enige dat ik weet is dat mijn sample gebotteld werd in 1979. Clydebank is natuurlijk een regio in de Lowlands, vlakbij Dalmuir en Glasgow (waar ook mijn geliefde Auchentoshan distilleerderij te vinden is).

Neus: licht, nogal spirity, heel wat vanille en een beetje floraal.

Smaak: zoet en zacht, maar weinig om het lijf. Vanille op alcohol.

Afdronk: kort en krachtig, maar snel vergeten.

Dit bedrijf had zijn hoofdkwartier in Glasgow en een vertegenwoordiging in London. Ja, hij vertoont toch wel kenmerken van een Lowland whisky. Maar dat kan ook een foutieve associatie zijn. Hoewel hij me toch een beetje aan de teloorgegane St Magdalene doet denken, hoor. Indien u meer informatie heeft over deze botteling, contacteer ons dan aub! We zijn benieuwd.

Geproefd door Mark Dermul op 24-01-2011
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)