Als ik terug thuis kom van de drankenshop met de woorden: ‘Hallo Schat, ik heb geen whisky gekocht’, weet Ilse wel beter en repliceert meteen met: ‘OK, dat is flink, maar wat heb je dan wel meegebracht?’.
Boekjes over whisky natuurlijk!

Het eerste boekje is WHISKY Proeverij (inclusief DVD met vier proeverijen voor thuis!) van Wouter Wapenaar (Spectrum, ISBN 978-90-274-5934-3, richtprijs €22,95). Wij betaalden €11!

Wouter Wapenaar is de man achter het jaarlijkse whiskyfestival in zowel België als Nederland en oprichter van het blad WhiskyEtc.

Het boekje, met hardcover, telt 140 pagina’s. Zowel DVD als boek zijn een eenvoudige, maar zeer volledige introductie tot de whiskywereld: met het obligatoire overzicht van het productieproces en de regio’s.

Het is vooral een handige gids voor mensen die pas beginnen met het ontdekken van whisky en het organiseren van proeverijen thuis.
Aan de hand van een visueel zeer overzichtelijke scorekaart en 4 line-ups aan drams, die je zelf gemakkelijk terug kan samenstellen, leer je hoe een tasting te organiseren: Blend of Single Malt; Veelzijdig Schotland (regio’s), Het geheim van hout en Liever jong of liever oud?

Leuk, leerrijk, zeer mooi gemaakt en geïllustreerd; maar niet meteen een whisky naslagwerk.