Het tweede boekje is WHISKY & Eten ‘Hoe het levenswater gerechten verrijkt’ van Jaap Vissering (Spectrum, ISBN 978-90-274-5777-6, richtprijs €17,95). Wij betaalden €10!

Jaap Vissering is jager, kok, journalist en whisky-connaisseur. Hij schrijft voor jacht- en culinaire tijdschriften en het blad WhiskyEtc.

Dit 152 pagina’s tellende boekje, gebonden in hardcover, gaat uit van een zekere kennis van whisky, en enige behendigheid in de keuken. Zowel eenvoudige amuses en desertjes, als gewaagde wildmenu’s tot een heus whiskydiner worden voorgesteld.

WHISKY & Eten is in de eerste plaats een kookboek. Aan de hand van zeer korte hoofdstukjes zoals ‘Whisky in plaats van wijn’ en ‘Wat wel en wat niet?’ en een zeer groot aantal recepten in 12 categorieën, leer je koken met whisky.

Opgelet: Niet alle gerechten zijn even eenvoudig! Maar je krijgt een boel tips van ervaren chef-koks, zoals Guy van Cauteren van restaurant ’t Laurierblad en Adrian en Judith Dare van het restaurant Oxfords in Ravensteins en van Jaap Vissering zelf … al ben ik het persoonlijk niet eens met zijn Tip-4.