Distilleerderij: Filliers
Regio: Belgie
Fles: Owners Reserve
Kleur: zonlicht
ABV: 40%

Schoenmaker, blijf bij je leest

Dit is een Belgische whisky, die niet zo gek lang geleden op de markt kwam. Het ‘double still’ predikaat op het label wijst op het speciale ‘dubbele productieproces’ van Goldlys (wat overigens de Engelse vertaling is van Gouden Leie, maar dit terzijde).

En hoewel ik graag chauvinist zou zijn, is deze Belgische whisky een grote teleurstelling voor me. Dit was meer jenever dan whisky – wat niet hoeft te verbazen uiteraard, de stoker is Filliers uit Deinze. Volgens mij kunnen ze beter bij hun – overigens zeer goede – jenever blijven.

Niet echt geslaagd. Ik ben dan ook niet van plan – tenzij iemand het mij aanbiedt – de 10-jarige te proberen.

Weggegooid geld (gelukkig kocht ik geen fles, maar slechts een tumbler in mijn favoriete whiskyrestaurant).

Score : 23

geproefd door Mark Dermul op 07-10-2009