Distilleerderij: Invergordon
Regio: Schotland
Fles: Invergordon 43 Year Old 1972/2015 Crom, Barrel
Kleur: amber
ABV: 49.9%

Framboos

Ah, nog zo’n oude grain van Invergordon, deze keer uit 1972 en gebotteld door Crom in 2015. Helaas nergens meer te vinden, maar mijn makker Manny kon me nog een sample bezorgen.

Op de neus komt hij aardig in de buurt van de Invergordon 1973 van Maltbarn, maar deze is een tikkeltje zoeter. Gebakken appels, kokosnoot, mandarijn en zelfs wat framboos. Hint van vanille en potloodslijpsel, iets wat ik vaak tegenkom bij Invergordon. Erg goeie neus voor zo’n mooie oude grain.

Lekker spicy op de tong, hoor! Onmiddellijk flink wat peper, kaneel, gember en kruidnagel, alvorens het fruit zich laat zien. Wederom die mooie toets van framboos, die iets sterker doorkomt dan de appels, kokosnoot en nu ook een hint van banaan. Daarnaast nog wat gezouten karamel en iets van snuiftabak. Wow, dit is erg goed.

In de afdronk krijg ik chocolade, karamel, woodsmoke en snuiftabak.

Oude grain kan soms zo’n deugd doen. Thx, Manny!

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 28-02-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).