Distilleerderij: Invergordon
Regio: Schotland
Fles: Invergordon 11 Year Old 2009/2020, Rare Old Grain, Duncan Taylor, Sherry Cask #520004, 392 bts
Kleur: brons
ABV: 54.7%

Chocolade

Een jonge grain die gebotteld wordt in de ‘Rare Old Grain’ serie. Volgen wie kan. Het is overigens een zustervat van de Invergordon 2009 die van dezelfde bottelaar verscheen in de Octave-reeks. Ook deze werd gebotteld voor de Nederlandse slijterij Drankenshop Bams. Deze is wel een pak donkerder.

Heerlijk zoet op een karrenvracht aan chocolade, iets umami als van rosbief en de obligate ahornsiroop, vijgen en dadels.

Prima body en prima sterkte. Onmiddellijk fruitig zoet op een marmelade van vijgen, mooie kruidigheid in de vorm van kruidnagel en een beetje nootmuskaat. De chocolade keert weer en domineert en ik vind het geweldig.

Pas in de finish komt het hout aan het woord en krijg ik wat licht drogende tannine.

Nou, nou, da’s wel iets heel anders dan die Octave-release, hoor. Deze kan me heel erg bekoren. Een vloeibaar dessertje met ballen. En nog steeds te koop bij Bams voor amper 46 EUR. Aanrader! Dankjewel, Benny.

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 16-02-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).