Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Invergordon 44 Year Old 1973 Maltbarn

Tasting Notes Posted on za, april 10, 2021 16:55:15

Distilleerderij: Invergordon
Regio: Schotland
Fles: Invergordon 44 Year Old 1973/2017 Maltbarn, Bourbon Cask, 135 bts
Kleur: oud goud
ABV: 48.5%

Witte Chocolade

Afgelopen zomer kreeg ik al eens de kans deze te proeven, maar toen maakte ik geen notes. Dat euvel wil ik nu graag rechtzetten, want dit is toch wel een erg mooie grain. Gestookt in het geboortejaar van Dearly Beloved, dus dat moet wel goed zijn, toch? Prachtig kleurtje, alvast.

Zachte neus op banaan, kokosnoot en vernis. Daarnaast nog wat vanillepudding en potloodslijpsel. Doet me heel even aan een goeie rum denken, gemixt met een zachte bourbon. Witte chocolade komt fel opzetten na enkele minuten ademen. Heerlijk, hoor.

De body is dan wel aan de lichte kant, maar hij is wel onmiddellijk heel vol van smaak. Witte chocolade komt nu eerst, met gepofte rijst. Dan kokosnoot, onrijpe banaan, zachte abrikozen en amandelpasta. Ja, lekker! Wat witte peper en gember ter kruiding. Mooi, mooi, mooi.

In de afdronk, die niet zo heel lang is maar toch ook niet kort genoemd kan worden, nog wat chocolade en kokosrotsjes.

Niet meer te vinden en da’s jammer. Pure verwennerij, een geschenk van mijn makker Foamy.

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 16-02-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).Invergordon 11 Year Old 2009 Rare Old Grain Duncan Taylor

Tasting Notes Posted on za, april 10, 2021 06:54:34

Distilleerderij: Invergordon
Regio: Schotland
Fles: Invergordon 11 Year Old 2009/2020, Rare Old Grain, Duncan Taylor, Sherry Cask #520004, 392 bts
Kleur: brons
ABV: 54.7%

Chocolade

Een jonge grain die gebotteld wordt in de ‘Rare Old Grain’ serie. Volgen wie kan. Het is overigens een zustervat van de Invergordon 2009 die van dezelfde bottelaar verscheen in de Octave-reeks. Ook deze werd gebotteld voor de Nederlandse slijterij Drankenshop Bams. Deze is wel een pak donkerder.

Heerlijk zoet op een karrenvracht aan chocolade, iets umami als van rosbief en de obligate ahornsiroop, vijgen en dadels.

Prima body en prima sterkte. Onmiddellijk fruitig zoet op een marmelade van vijgen, mooie kruidigheid in de vorm van kruidnagel en een beetje nootmuskaat. De chocolade keert weer en domineert en ik vind het geweldig.

Pas in de finish komt het hout aan het woord en krijg ik wat licht drogende tannine.

Nou, nou, da’s wel iets heel anders dan die Octave-release, hoor. Deze kan me heel erg bekoren. Een vloeibaar dessertje met ballen. En nog steeds te koop bij Bams voor amper 46 EUR. Aanrader! Dankjewel, Benny.

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 16-02-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).