Distilleerderij: Invergordon
Regio: Schotland
Fles: Invergordon 44 Year Old 1973/2017 Maltbarn, Bourbon Cask, 135 bts
Kleur: oud goud
ABV: 48.5%

Witte Chocolade

Afgelopen zomer kreeg ik al eens de kans deze te proeven, maar toen maakte ik geen notes. Dat euvel wil ik nu graag rechtzetten, want dit is toch wel een erg mooie grain. Gestookt in het geboortejaar van Dearly Beloved, dus dat moet wel goed zijn, toch? Prachtig kleurtje, alvast.

Zachte neus op banaan, kokosnoot en vernis. Daarnaast nog wat vanillepudding en potloodslijpsel. Doet me heel even aan een goeie rum denken, gemixt met een zachte bourbon. Witte chocolade komt fel opzetten na enkele minuten ademen. Heerlijk, hoor.

De body is dan wel aan de lichte kant, maar hij is wel onmiddellijk heel vol van smaak. Witte chocolade komt nu eerst, met gepofte rijst. Dan kokosnoot, onrijpe banaan, zachte abrikozen en amandelpasta. Ja, lekker! Wat witte peper en gember ter kruiding. Mooi, mooi, mooi.

In de afdronk, die niet zo heel lang is maar toch ook niet kort genoemd kan worden, nog wat chocolade en kokosrotsjes.

Niet meer te vinden en da’s jammer. Pure verwennerij, een geschenk van mijn makker Foamy.

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 16-02-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).