Distilleerderij: Filliers
Regio: België
Fles: Genever 12 Years Barrel Aged
Kleur: vol goud
ABV: 42%

Kardemom & Kruidnagel

Nadat de genever van Filliers 12 jaar rijpte op eikenhouten vaten, werd hij op 42% gebotteld. Een fles kost je zo’n 40 EUR.

Het verschil met de 8-jarige is op de neus alvast significant. Hij is minder fris, minder toegankelijk en vertoont een pak meer hout. Dit resulteert in aroma’s van hout – zowel tannine als kruiden – aangevuld met Engelse drop en parma violets (de purperen snoep). Een hint van honing en een toets van karamel. Weinig uitgesproken, als ik eerlijk mag zijn (en dat mag ik, uiteraard).

Op smaak valt het allemaal veel beter mee. Olieachtig (niet zo romig als zijn voorgangers) en zoet op drop (anijs, dus) en parma violets. Flink kruidig op kardemom en kruidnagel. Minder snoeperig, des te houteriger.

De afdronk is middellang, kruidig en flink drogend.

Ik ben bang dat dit mijn minst favoriete expressie is, door te veel tannine.

Geproefd door Mark Dermul op 10-02-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).