Distilleerderij: Glengyle
Regio: Schotland (Campbeltown)
Fles: Work in Progress II
Kleur: sherry
ABV: 46%

De volgende dram, hoort niet volledig thuis in het rijtje. De Kilkerran Work in Progress II wordt niet in de Springbank distillery gestookt, maar in het naburige Glengyle. Deze distilleerderij wordt één maand per jaar gerund door de stillmen uit de Springbank distillery.
Zoals de naam verraadt, is deze whisky een experiment waarvan elk jaar een aantal flessen worden gebotteld onder de noemer ‘Work in Progress’ tot de grote release van de Kilkerran 12 Years Old.

Wat een vreemde nose: Wij ruiken verfverdunner en natte sigarettenpeuken. Achteraan in de neus ontwaren we ook wat wit fruit: conference peren.

De palate van deze whisky is dan weer goed gebalanceerd tussen zilt, zoet en kruidig. De overheersende smaken zijn: kruidig, hooi en kaneel; en de korte finish verbergt ietwat zoethout.

Samen met de Springbank CV, is deze Kilkerran WIP II het moeilijkst om te scoren. Je proeft dat deze whisky potentieel heeft. Misschien is deze WIP II toch nog iets te jong. Het is zeker geen onaangename dram, maar wij kijken reeds uit naar de WIP III en de Kilkerran 12 Year Old die waarschijnlijk in 2016 op de markt komt.

Score: 75

geproefd door Niek Verniers, Ilse Everaert en Mark Dermul op 13-10-2010
(her)proefd door Niek Verniers en Ilse Everaert op 14-12-2010