Distilleerderij: Chichibu
Regio: Japan
Fles: Chichibu Ichiro’s Double Distilleries
Kleur: zonlicht
ABV: 46%

Chichibu & Hanyu

De wereld is ondertussen compleet gek geworden van de Chichibu releases, die voor grof geld over de toonbank vliegen… als je al het geluk had een lotje te winnen dat je in staat stelde om een fles te mogen kopen. Veel gekker moet het niet worden. Dit is nog een oude release – welwiswaar nog steeds verkrijgbaar – van Ichiro-san; zijn Double Distilleries. De naam verwijst naar het feit dat deze jonge malt van zijn nieuwe distilleerderij Chichibu bevat, vatted met de legendarische Hanyu malt van zijn grootvader’s distilleerderij die in 2004 teloor ging.

De neus is verrassend eenvoudig. Zoete moutsuikers, jonge appels, yuzu, hazelnoten en karamel. Hints van abrikoos en bloemige honing. Evolueert langzaam naar pomme d’amour en macadamianoten. Een frisse toets van munt. Blind zou ik voor een Lowlander gegaan zijn.

De body is licht. Opnieuw fris en helder op honing, appels en iets van abrikozen, maar nu krijg ik wel wat prikkeling van witte peper, gember en kaneel. Erg zoet, hoor. Maar helemaal niet wereldschokkend.

De afdronk is eerder kort, zoet op honing, met een tikkeltje vanille en peper.

De engel op mijn rechterschouder zegt ‘Japanner met Hanyu in, kan toch niet slecht zijn?’, terwijl de duivel op mijn linkerschouder fluistert ‘Veel jonge Chichibu met slechts een druppel Hanyu’. Dan is 130 EUR toch wel veel geld. Bedankt, Marcel.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 31-10-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).