Bottelaar: Road Rummers
Regio: Jamaica
Fles: HD 2009/2021 Jamaican Rum (DOK) for the Road Rummers
Kleur: goud
ABV: 56.1%

DOK

Dit is de tweede clubbotteling van de Vlaamse rumclub Road Rummers. Ze kozen voor een HD uit 2009. HD… doet dat een belletje rinkelen? Hampden, inderdaad. En DOK is een indicatie dat het een rum betreft die een ongewoon hoog aantal esters bevat en dus superfruitig zal smaken. Hij werd gestookt in juni 2009 en gebotteld in oktober 2021. Ik liet me vertellen dat zelfs Joeri van The Whisky Jury een vinger in de pap had bij het selecteren van dit vat. Slechts 109 flessen werden uitgebracht.

Dit is een absolute bom! Banaan en ananas op de BBQ, flink wat tijgerbalsem, snuiftabak, ecoline, mango en plasticine. Dat alles lekker door elkaar geschud in een Tupperware potje. Funky ten top. Eens je dit profiel hebt ontdekt, kan je er geen genoeg van krijgen, me dunkt.

Krachtig, zoet en olieachtig op de tong. Eerst komt het tropische fruit – en nog geen klein beetje ook – alvorens de kruiden (chili, kaneel en nootmuskaat) hem van de nodige warmte voorzien. Er komt midpalate een snoeperig kantje om de hoek piepen. Smaakbom, absoluut.

De afdronk – excuus, de Afdronk is fenomenaal. Lang, pittig, fruitig met een goed weggestopte zoutkorrel er bij.

Het schijnt dat deze nog te krijgen is voor zo’n 110 EUR. No brainer.

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 04-03-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).