Brouwerij: Brasserie Minne
Regio: België
Fles: Durboyse Triple
Kleur: amber
ABV: 8%

Toerist

Op één been kun je niet staan, toch? Dus liet ik mij na de Durboyse Blonde nog een iets straffer broertje aanrukken door de ober: Durboyse Triple (er is overigens nog een Durboyse Brune, maar dat gaat voor mijn volgende bezoek aan Durbuy zijn). Deze schenkt amberkleurig met een beige kraag met kleine bellen die relatief lang standhoudt.

Deze ruikt vooral naar zoetzuur fruit. Denk pompelmoes en mandarijn. Zacht romig, toch, maar minstens even fris als zijn broertje Blonde.

Fris en dorstlessend op citrusfruit met een mooie bittere toets van hop. Maar minder bitter dan de Blonde en daardoor iets makkelijker drinkbaar naar mijn mening.

De afdronk is echter wederom relatief kort.

Leuke doordrinker, maar weinig meer. Een typisch toeristenbiertje. Wist je trouwens dat de drie biertjes van Durboyse tot 2018 werden gebrouwen bij Brouwerij Lefebvre in Quenast? En dat het in 1986 het levenslicht zag, naar aanleiding van een stripfestival? Sinds 1 januari 2019 werd het – op basis van nieuwe recepten – uitbesteed aan Brasserie Minne die op slechts tien minuten rijden van Durbuy ligt. Ja, zo leer je ook nog wat.

Geproefd door Mark Dermul op 04-11-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).