Distilleerderij: House of Angostura
Regio: Trinidad & Tobago
Fles: Amaro di Angostura
Kleur: mahonie
ABV: 35%

Kaneel

We kennen het House of Angostura uiteraard vooral van hun bitters. Zelfs in onze supermarkten kan je deze flesjes met bitters – ideaal om uw huisgemaakte cocktails op te smukken – aanschaffen. Maar sinds kort heeft het House of Angostura, uit het Caraïbische Trinidad & Tobago, een een innovatieve likeur op de markt gebracht, i.e. Amaro di Angostura. Ze namen hun bitters, voegden daar neutrale spirit aan toe alsook een mengeling van kruiden en voilà, na drie maanden huwen kon hun Amaro gebotteld worden.

Op de neus krijg ik origine chocolade, Seville appelsienen en een karrenvracht aan kaneel. Nog wat kruidnagel en exotische kruiden waar ik niet meteen de vinger op kan leggen. Mierzoet natuurlijk. Doet even aan glühwein denken, maar het is veel zoeter dan dat.

Stroperig, je kan er je lepel in rechtzetten so to speak. Mierzoet op kaneel en appelsienlikeur, kruidnagel en hoestsiroop. Gekonfijte peer en pruimtabak. Mijn tanden vallen bijna uit mijn mond.

De afdronk is plakkerig en lang. Deze proef ik wellicht nog tot morgenochtend.

Deze is perfect puur te drinken of met een blokje ijs als je een zoetekauw bent. Prima digestief. Staat perfect naast een espresso. Maar hij werkt ook prima in cocktails, hoor. Voor minder dan 30 EUR staat de fles in uw barkast. Veelzijdig.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 09-01-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)