Distilleerderij: Foursquare
Regio: Barbados
Fles: Foursquare 14 Year Old 2007 Watt Rum for The Nectar 15th Anniversary
Kleur: brons
ABV: 57.1%

Sippin’

Mark Watt is geen onbekende, natuurlijk. Met zijn Watt Whisky scoorde hij ondertussen al enkele voltreffers, maar wist je dat hij ook een sub-label heeft waaronder hij rum bottelt? Yup: Watt Rum. ‘Lang over nagedacht’, lacht hij zelf. Het single cask dat we vandaag proeven, werd speciaal voor de 15e verjaardag van Belgisch importeur The Nectar gebotteld en betreft een 14-jarige ruim van Foursquare, van het zonovergoten Barbados. Teruggebracht naar 100 Proof, oftewel 57.1%. U las dat goed: teruggebracht. Aan de slag!

Ruige neus op tabaksbladeren, kersen, pruimen, banaan op de barbecue en vers kokosvlees.

Hij is stroperig en blijft daardoor flink aan je tanden plakken. Het begint mierzoet, maar al snel wordt je mond helemaal opgewarmd door een karrenvracht aan kruiden met nootmuskaat en chili peper op kop. Hier hoeft geen water bij, hoor.

De erg lange finish is licht drogend, maar blijft vooral kruidig en zoet.

A sippin’ rum, savvy? Heerlijk spul.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 07-12-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).