Distilleerderij: Eaglesburn
Regio: Nederland
Fles: Eaglesburn 3 Year Old 2017/2021 Festival Edition Two Brothers Whisky, 50cl, 40bts
Kleur: mahonie
ABV: 62.2%

Whisky Festival Hulst

Eaglesburn, de Nederlandse micro-distilleerderij, sloeg de handen in elkaar met Dennis McTaggert, de organisator van de eerste editie van het Whisky Festival Hulst op zaterdag 30 oktober. Ik vond het een erg leuk festival en heb weer heel wat nieuwe mensen leren kennen. Veel proeven kon ik zelf niet wat het was best druk aan de stand, waardoor ik zelf geen rondje kon maken. Gelukkig kon ik vooraf wel even kennis maken met deze festivalbotteling. Het is overigens de eerste keer dat Bart Joosten een whisky bottelde in flesjes van 50cl (normaal doet hij dat in kleine flesjes van 20cl) en bovendien bottelde hij deze op vatsterkte!  Het 50 litervat leverde slechts 40 flesjes van dit goedje op.

De neus is onmiddellijk erg rijk en aromatisch en brengt me al onmiddellijk in vervoeren. Lekkere houttoetsen die hem gewicht geven worden onmiddellijk verzacht door zoete kersen, cuberdons en een hint van donkere chocolade. Iets van hazelnoten op de achtergrond. Erg rond en rijk en ondanks het hoge ABV brandt deze niet.

Wat een prachtige body. Je kan deze bijna kauwen! Stevige jongen, natuurlijk, maar water moet hier niet bij, hoor. Prima verderzetting van de neus met een mooie, warme kruidigheid. Lekker, erg lekker.

De finish is lang, warm, zoet en erg bevredigend.

Knap, zeg! Daar mogen zowel Bart als Denny terecht erg trots op zijn. Ik ben benieuwd of hier nog flesjes van over zijn, maar vrees er een beetje voor.

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 30-10-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).