Distilleerderij: Milk & Honey Distillery
Regio: Israel
Fles: Milk & Honey 3 Year Old 2018/2021 Single Cask The Benelux Edition, #STR2018-0444, 211 bts
Kleur: koper
ABV: 55%

STR

Ah, Milk & Honey, onze vrienden uit Israël. Ze worden alsmaar beter, het mag gezegd. Onlangs was ik op een tasting in Hoogstraten, georganiseerd door onze vriend Tom van Buds & Barrels, waar Oded Weiss helemaal uit Tel Aviv overgekomen, ons doorheen de range van Milk & Honey loodste. Eén van de flessen die we die avond mochten proeven was deze gloednieuwe 3-jarige. Het betreft een single cask dat exclusief voor de Benelux werd gebotteld. STR staat overigens voor Shaved, Toasted & Re-charred, een uitvinding van wijlen Dr Jim Swam.

Op de neus krijg ik een mooie panoplie van wilde honing, vanillepudding, advocaat en verrassend weinig kruiden of hout. Superzacht op banaan, eucalyptus en wilde bloemen. Maak daar gerust potpourri van.

Lekker zoet en kruidig op een karrenvracht aan gebakken appels, banaan in de pan, witte peper, vanille en kruidnagel. Dit staat me wederom heel erg aan, hoor.

De afdronk is lang en donkerzoet, maar helder tegelijkertijd. Volgt u nog? Erg bevredigend alleszins.

Zoveel lekkers voor niet eens 70 EUR. No brainer, dus ik haalde ‘m in huis.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 30-09-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).