Vandaag werd de website van Auchentoshan in een volledig nieuw kleedje gestoken. Toegegeven, het was hoog nodig. De vorige website was al sinds eind 2009 niet meer vernieuwd. Ook het bijhorende blog was volledig outdated.

Mijn grootste frustratie was dat de nieuwste releases niet op de site stonden te pronken. Ik heb Hannah en Jeremy (PR manager en voormalig distillery manager, nu senior blender) hier herhaaldelijk op aangesproken. Ter illustratie stuurde ik hen mijn tasting notes door die je kan nalezen op A Toshan Man.

Mijn verhaal viel niet in dovemansoren. Ik werd reeds eind februari op het hart gedrukt dat ze meteen werk gingen maken van een vernieuwde website. En die is zopas gelanceerd.

Nu maak ik mijn geen illusies dat het mijn aandringen was dat hen heeft aangespoord de site te vernieuwen, natuurlijk. Mijn ego is groot, maar niet zo groot… šŸ™‚

Afgezien van een fantastische illustratie over triple distillation en de voorstelling van de verschillende soorten tours die je kan maken (Classic Tour, Personal Tour, Auchentoshan Experience, Ultimate Auchentoshan Experience, Bottle Your Own en Behind Closed Doors), krijg je ook een mooi overzicht van de standaard-range en de travel retail range (da’s enkel de ondergewaardeerde Select). Maar tot mijn grote vreugde staat ook de huidige reeks van de limited editions (op de Auchentoshan 1957 na allemaal geproefd en in de verzameling te bewonderen) mooi te blinken op de site.

Voorts is er nog een mooi hoofdstukje over whiskyproductie in het algemeen en rijping (de vier soorten vaten worden toegelicht: bourbon, oloroso, PX en wijn) in het bijzonder.

Ook het bijhorende blog is helemaal vernieuwd en staat in het teken van Auchentoshan Presents, een reeks zondag-activiteiten over het hele UK. Hopelijk breidt dat in de toekomst uit naar andere landen… (hint, hint).

En hoewel – tot mijn grote spijt – zopas werd aangekondigd dat er in 2011 geen Festival zal plaatsvinden (dat wordt een tweejaarlijks evenement), heb ik mijn volgende bezoek al gepland. Samen met Niek en Ilse plan ik de distilleerderij opnieuw te bezoeken op 18 juni 2011. Kwestie van nog wat research en interviews af te werken voor ons boek… en de 1957 te proeven!