Brouwerij: Omer Vander Ghinste
Regio: België
Fles: LeFort Tripel
Kleur: blond
ABV: 8.8%

Junami

De meesten onder ons kennen brouwerij Omer Vander Ghinste vooral van het gelijknamige bier Omer. Maar sommigen onder ons kennen ongetwijfeld ook deze LeFort Tripel, een goudblond bier van 8.8% dat oorspronkelijk gebrouwen werd in Kortrijk in de Brasserie LeFort. In 1854 werd daarmee gestart, maar in 1911 werd de activiteit overgebracht naar Bellegem. Omer Vander Ghinste trouwde met Marguerite Vandamme, de kleindochter van Felix Verscheure, de oprichter van LeFort. Het bier is een eerbetoon aan de Kortrijkse brouwerij. Hij schenkt goudblond met een mooie witte kraag die gedurende de hele proefsessie overeind blijft. Het oog wil ook.

Fris, fruitig en licht bitter op de neus, precies zoals je van een tripel zou verwachten.

Erg vol van smaak, hoor. Zachte toetsen van die knapperige rode Junami appels, banaan en wat vanille, met een zacht kruidige toets op de achtergrond. Limoen steekt de kop op. Complex en rijk.

De afdronk vertoont een dorstlessend bittertje.

Deze houdt perfect het midden tussen een doordrinker/dorstlesser en genietbier. Niet te verwonderen dat deze tripel gouden medailles won op de World Beer Cup (USA) en de World Beer Awards (UK).

Geproefd door Mark Dermul op 07-08-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).