Brouwerij: Fort Lapin
Regio: België
Fles: Klootzakske, blond bier met ballen
Kleur: donkerblond
ABV: 7.5%

Blond Bier met Ballen

Onlangs een gezellige lunch gehad met mijn goeie vriend Bert op een zonovergoten terras in Vichte en toen we gevraagd werden wat we wilden drinken, viel mijn oog meteen op dit biertje. De grap vormde zich snel in mijn hoofd. Gezien mijn tafelgenoot. Bert dacht er onmiddellijk hetzelfde van. Enfin, een geschifte bende uit Sellewie (Deerlijk) heeft dit biertje op de markt gebracht en het is razend populair. Da’s mogelijks te danken aan de leuke naam en dito label, maar anderzijds is het ook een frisse doordrinker. Het wordt Het schenkt amberblond met een hoge witte kraag die lang blijft staan.

De neus is fris zoetzuur op citrus met een mooi bittertje van de hoppen. Dat alles rond een mooi moutig hart. Ik weet nu al dat ik dit lekker ga vinden, zeker bij deze hitte (het is hier op het terras zo’n 28°).

Een echte doordrinker met zowel zoete, zure als bittere smaken, maar mooi in balans en erg drinkbaar, ondanks het relatief hoge alcoholpercentage.

Het bittertje manifesteert zich voornamelijk in de afdronk, wat hem een heerlijk dorstlessend karakter geeft.

En zoals u weet staat er achter elke sterke man een sterke vrouw en da’s bij deze bende niet anders. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat hun tweede biertje een ode is aan hun betere helften. Ook dat heeft een grappige naam en bijhorend label: Hete Klinke. Gaan we ook maar eens proberen, dan.

Geproefd door Mark Dermul op 21-07-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).